Wyck op weg naar de zon via Route du Soleil

Nieuw evenement toont de zonnige kant van het Maastrichts stadsdeel

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 14 juni 2019

Wie de afgelopen week door het Maastrichtse wijk Wyck gewandeld heeft kan het niet zijn ontgaan: de ondernemers in dit meest hippe deel van de stad zijn na alle regen en relatieve koude van de laatste tijd wel toe aan een beetje zon: ze etaleren dit onder andere aan de hand van knalgele, zonnige affiches op de ruiten van hun winkels.

Route du Soleil’ heet het nieuwe evenement dat vrijdag 21 juni voor het eerst gehouden wordt in het stadsdeel Wyck dat grenst aan het station. Meer dan 45 ondernemers presenteren zich die dag op verrassende wijze met speciale acties, aanbiedingen, demonstraties, proeverijen en meer.

Speciaal voor het evenement worden de Wycker Brugstraat (vanaf de Percee) en de Rechtstraat autovrij gemaakt. Op die manier ontstaat er voor één dag, een echte winkel- en wandelpromenade. Het nieuwe evenement is een initiatief van Centrummanagement Maastricht in samenwerking met Wyck Promotie en Ondernemend Wyck. Met de Route du Soleil, die om 12.00 uur begint en tot 20.00 uur (ongeveer het moment waarop de zon begint te zakken), wordt het begin van de zomer gevierd.

De Route du Soleil is veelzijdig, aldus de organisatie. ,,Bezoekers kunnen hun eigen route lopen en op die manier ontdekken wat Wyck allemaal te bieden heeft. Zo staat er bij optiek Peter Bronzwaer een echte F1 racesimulator van Red Bull, kun je bij Koekoek Film een eigen vakantievideoboodschap opnemen, is er bij Goudbloem echt goud te proeven, geeft Van Dijk C.S. Advocaten gratis juridisch advies, kun je bij Villa Trepetie selfies maken in een antiek bad en zijn er modeflitsen bij Magnolia Thrift Store.

Bijna alle horecazaken laten zich van hun zonnigste kant zien met aparte proeverijen of cocktails. Verder zijn er salsa workshops en is er een optreden van Dansschool Reality.
Tussen 18.00 en 20.00 uur wordt het zonnige evenement afgesloten met een borrel op het kruispunt Rechtstraat – Wycker Brugstraat (voor Café Zondag). Kijk voor het uitgebreide programma, alle deelnemers en activiteiten op: www.wyck.nl. De organisatie heeft de ambitie om van de Route du Soleil een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

__________________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <


Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!