Upgrade en uitbreiding MECC Maastricht officieel van start

Fotoverslag van een mijlpaal

Auteur: Xavier Cortenraedt
Woensdag 26 juni 2019


Dinsdag vond de onthulling plaats van het bouwbord bij het MECC in Maastricht. Hiermee werd de officiële aftrap gegeven voor de upgrade en uitbreiding. De onthulling gebeurde in de aanwezigheid van  gedeputeerde Joost van den Akker, wethouder John Aarts en MECC Maastricht directeur Rob van de Wiel.

Met dit moment  wordt een mijlpaal gemarkeerd in de geschiedenis van MECC Maastricht en de (gebieds)ontwikkeling van de Brightlands Maastricht Health Campus. Mertens Bouwbedrijf uit Weert gaat aan de slag met het project dat MECC Maastricht klaar moet stomen voor de toekomst om zodoende organisatoren van meerdaagse internationale congressen en events vanaf 2021 nog beter van dienst te kunnen zijn. De eerste werkzaamheden zijn reeds op 3 juni van start gegaan.

Met de upgrade en uitbreiding is een bedrag van 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht. Voor dat geld worden onder meer het congrescentrum verbouwd en vernieuwd en wordt de Expo Foyer uitgebreid. Het gebouw krijgt daarmee een heel nieuwe aanblik en gaat bovendien plaats bieden aan congressen tot 5000 bezoekers. Nu ligt het maximum op 3000 bezoekers per congres. Ook het omliggende gebied krijgt een stevige opknapbeurt. Eerder werd al het parkeerterrein aangepakt en werd een verbinding tussen Expo Foyer en Zuidhal tot stand gebracht.

De upgrade en uitbreiding zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als congresstad vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus.

Een videoverslag volgt weldra.

Fotografie: Frits Widdershoven

_____________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook