Nieuwe Limburgse musketiers

In de voetsporen van d’Artagnan

Auteur: Jo Cortenraedt
Dinsdag 25 juni 2019


Het Nederlandse squadron van de internationale musketiers kwam afgelopen weekeinde bijeen in Maastricht en op Château St. Gerlach. Op die laatste locatie werden voorafgaand aan een diner met Franse inslag een aantal nieuwe musketiers benoemd. Twee daarvan waren gedeputeerde Joost van den Akker en het CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

Voortaan moeten ook zij zich houden aan een aantal erecodes, die destijds door de Franse musketier d’Artagnan gehanteerd werden, waaronder kameraadschap en strijdlust. Dat laatste kon niet voorkomen dat de beroemde Fransman sneuvelde voor de poorten van Maastricht. Dat zijn de huidige musketiers niet van plan.

Fotografie: Frits Widdershoven

____________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!