Beej Benders in winning mood op Lekker Venlo

Venloos familiebedrijf overtuigende winnaar MKB L1mburg Prijs 2019

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 13 juni 2019

Beej Benders gaat een druk weekend tegemoet. De versmarkt met inpandig restaurant op het Monseigneur Nolensplein in Venlo is niet alleen winnaar van de MKB L1mburg Prijs 2019 die gisteren werd uitgereikt, maar neemt de komende drie dagen ook deel aan het culinaire netwerkevenement Lekker Venlo, dat dit jaar voor de tiende keer gehouden wordt.

Het betekent voor de directie en het personeel van het Venlose familiebedrijf vermoedelijk veel extra handen schudden. Alleen al tijdens de traditionele Businessavond, waarmee het driedaagse gastronomische evenement morgen van start gaat, worden 1600 mensen verwacht. Voor een belangrijk deel zullen dat collega MKB’ers zijn.

Wat Beej Benders zo bijzonder maakt is het feit dat iedere versafdeling zijn eigen bereidingsruimte en ambachtsman (of vrouw) heeft. De producten die op de versmarkt verkocht worden komen alleen uit de eigen regio. Het ‘eatplein’ biedt de gelegenheid om tussen het inkopen door even ‘snel’ wat lekkers op te peuzelen en in het restaurant geniet je op het gemak van dagverse seizoen gerechten.

Ook de jury van de  MKB L1mburg Prijs 2019 is te spreken over deze opzet. ,,Beej Benders heeft een totaalconcept waarin het thema van winst naar waarde op verschillende manieren terugkomt. Beej Benders kijkt met hun concept naar het creëren van winst naar waarde binnen de eigen regio. Mooi is niet alleen het transparante prijsbeleid, zowel voor klanten als voor leveranciers, maar ook de inzet van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die een onmisbaar deel uitmaken van het personeelsbestand.”

Het combineren van meerdere vormen van maatschappelijke meerwaarde binnen het bedrijf, waren doorslaggevend bij het bepalen van de winnaar van 2019, aldus MKB Limburg. ,,Beej Benders heeft goed nagedacht over de manier waarop ze maatschappelijke meerwaarde willen toevoegen en heeft dit op meerdere fronten uitgewerkt in hun bedrijfsstrategie,” aldus de jury. “Prijstransparantie is een van de uitwerkingen van het thema ‘winst naar waarde’. Door niet grootschalig in te kopen en door de maaltijden die in de keuken bereid worden, wordt derving van producten bovendien tot een minimum beperkt. Dit voorkomt verspilling,” aldus de jury.

Dit jaar waren drie bedrijven genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2019. Behalve de winnaar waren dat nog Blanche Dael uit Maastricht en Re Use Materials uit Heerlen.

______________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook