Zomeropera ‘L’Italiana in Algeri’

Eén uur en 45 minuten boeiend kijkplezier in de Landcommanderij van Alden Biesen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Maandag 27 mei 2019

Exact 206 jaar na de première in het Teatro San Benedetto in Venetië presenteert de Zomeropera de komische opera van Giacchino Rossini in de  Landcommanderij van Alden Biesen (Rijkhoven-Bilzen). De 22e productie ging afgelopen weekend in première en er volgen nog tal van voorstellingen tot en met 22 juni. Daarnaast staan er acht stukken van de kinderopera Nero gepland en is er het slotconcert onder leiding van Willy Claes dat een eerbetoon vormt aan Verdi en Puccini.

  

De komische opera’ L’Italiana in Algeri ‘ vertelt een luchtig maar gecompliceerd en knotsgek verhaal waarin drie mannen verliefd zijn op dezelfde vrouw. Allen maken haar het hof. En dus weet de dame haar concurrenten handig te manipuleren, waardoor zij als triomfater uit de confrontatie komt.

De partituur, gedirigeerd door Cameron Burns (Staatsoper Hannover) en Paolo Spadaro Munitto (Scala Milaan), vereist niet alleen inzet en virtuositeit, maar zeker ook timing, gezien het feit dit een belangrijk onderdeel vormt van de slapstick en andere vormen van humor in het stuk.

De voorstelling krijgt vaart en een eigentijdse toets omdat er geen pauze is en de twee bedrijven in één ruk worden doorgespeeld, goed voor één uur en 45 minuten boeiend kijkplezier. De internationale topcast met onder anderen Emilio Marcucci, Hanne Roos, Nuska Drascek Rojko, Wouter Vermeiren en Camilla Bull, om enkelen te noemen kwijten zich erg knap van zijn taak.

Bijzonder blijft het unieke kader van de Landcommanderij waar het decor, de belichting en het geluid  perfect tot hun recht komen. Het is tevens een ‘terugkomplek’ om op een later moment de regio te verkennen.

Praktisch: L’Italiana in Algeri, loopt nog tot 22 juni. Aanvang: 20.30 uur. 
Tickets van € 25 tot € 55
Meer informatie:: https://www.zomeropera.be of info@zomeropera.be 

Foto’s: Zomeropera en AMJ

______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook