MECC Maastricht: focus op meer internationale congressen en beurzen

Nieuwe campagne ‘We are the event’

Branded content
Dinsdag 28 mei 2019

Niet alleen wordt aan een grote verbouwing en uitbreiding begonnen in juni van dit jaar, MECC Maastricht is ook een nieuwe marketingcampagne gestart die gericht is op organisatoren van meerdaagse internationale congressen, beurzen en evenementen vanaf 2021. Dat is het jaar dat de bouw-werkzaamheden zullen worden afgerond en bij grote congressen en evenementen worden de planningen al jaren tevoren gemaakt. ‘We are the event’ is de naam van de campagne. Met deze internationale marketingcampagne wordt MECC Maastricht letterlijk het event. Deze ‘eenwording’ met het event laat zien dat MECC Maastricht er alles aan doet om zich volledig in te leven in de wensen van de klant om zodoende ‘beyond boundaries’ te gaan en de klant een uitzonderlijke ervaring te bieden met een vijfsterrenservice. De grootste internationale kunstbeurs TEFAF, die al 32 jaar georganiseerd wordt in MECC Maastricht, heeft als metafoor gediend voor de campagne.

De medewerkers van MECC Maastricht hangen in een schilderij aan een muur in een museumopstelling midden in de grootste hal die MECC Maastricht te bieden heeft.Frank Mimpen, Commercieel Directeur van MECC Maastricht, ziet de campagne als een verdere uitwerking van de pay-off ‘beyond bouderies’, wat betekent ‘verder dan grenzen’. „Dat slaat enerzijds op onze ligging die grenzeloos is, namelijk centraal in Europa in het charmante, Bourgondische Maastricht met België en Duitsland op steenworp afstand. Maar het slaat nog veel meer op hetgeen wij te bieden hebben. Dat is niet zozeer het unieke van onze gebouw, hoewel wij zeker na die werkzaamheden een up-to-date beurs- en congrescentrum hebben. Maar daarin zijn we als we eerlijk zijn niet uniek in de wereld. Wij denken echter wel dat we met de heel persoonlijke inzet en gastvrijheid van onze mensen iets unieks te bieden hebben. Daarom ook de titel ‘we are the event’. De mensen van MECC Maastricht; zij máken het verschil in jouw ervaring als gast/klant. De mensen van MECC Maastricht streven ernaar om verwachtingen te overtreffen. Ze doen méér dan klanten verwachten, waardoor de dienstverlening als bovengemiddeld wordt ervaren. We gaan heel ver mee in de wensen en eisen van organisatoren.”

Mimpen staaft dat met het rapportcijfer 8,2 dat organisatoren van congressen en beurzen geven aan de medewerkers van MECC Maastricht. „Wij bereiden ons tot in de kleinste details voor op elk evenement hier. In de campagne is dat te zien in de voorbereiding op de kunstbeurs TEFAF en op het EVC-congres voor internationale vaatchirurgen. De persoonlijke toewijding van de mensen hier in Limburg is vaak groter dan elders in binnen- en buiten-land. Wij vinden dat gewoon, het zit in de aard van de mensen, maar het valt de organisatoren die naar ons toekomen, heel erg op. Dus mogen we die kwaliteit best wat meer van de daken schreeuwen.”

Met de campagne worden vooral organisatoren van internationale congressen en vakbeurzen benaderd. „Want die zijn heel interessant omdat het bijna altijd om meerdaagse events gaat. Natuurlijk blijven we succesvolle publieksbeurzen zoals TEFAF, Interclassics en JIM doen, dat is logisch. Maar we zullen min-der de focus leggen op bijvoorbeeld dance-events. Het mag wel, maar de stad heeft vooral behoefte aan economische impulsen en daar zijn meerdaagse evenementen het meeste voor geschikt.”De campagne ‘We are the event’, die ontwikkeld is in samenwerking met het Eindhovense reclamebureau Megawatt, zal gevoerd gaan worden via internationale vakmedia, sponsors, databestanden en social media. „Het wordt een campagne van jaren. De lange adem is hier belangrijk. Met een bedrijf als het MECC moet je ver vooruit kijken om een goed gevulde portefeuille te krijgen en dat doen we dan ook.”

MECC Maastricht

www.mecc.nl

____________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

Lees ook