JekerKlassiek viert eerste lustrum

Klassieke klanken in het meest pittoreske stukje van Maastricht

Donderdag 30 mei 2019

Het gratis toegankelijke klassieke muziekfestival JekerKlassiek vult zondag 9 juni (eerste pinksterdag) opnieuw de straten van het Maastrichtse Jekerkwartier met klassieke klanken. Optredens zijn er onder meer van diverse musici van philharmonie zuidnederland.

Het festival wordt alweer voor de vijfde keer gehouden. De formule is nog steeds eenvoudig: klassieke muziek op een toegankelijke manier presenteren op unieke locaties in het Jekerkwartier, volgens velen het meest pittoreske deel van Maastricht. De combinatie van onverwachte, bekende, onbekende en intieme locaties met mini-concertjes door klassieke ensembles hebben de afgelopen edities tot een groot succes gemaakt, aldus voorzitter Robin Berben, eigenaar van Café Sjiek. Hoewel diverse ondernemers uit het Jekerkwartier hun medewerking aan het kleinschalige evenement verleden, dient JekerKlassiek geen enkel commercieel doel, aldus Berben. ,,Het is een cadeautje voor de stad op de mooiste locatie in Maastricht. Dat geweldige sfeer wordt nog eens versterkt doordat we elk jaar zon hebben.”   

Het programma van JekerKlassiek wordt samengesteld door Jos Roeden, artistiek programmeur van philharmonie zuidnederland.

Musici van dit orkest verzorgen tevens een aantal van de concertjes tijdens JekerKlassiek. Dit jaar zijn dat het Strijktrio, Klarinettrio, Trombone trio. Concertmeester Lei Wang van de philharmonie zuidnederland verzorgt de opening. De dag wordt afgesloten door de slagwerkers van philharmonie zuidnederland met een concert op het pleintje Sint Pieterstraat 5.

JekerKlassiek vindt plaats vanaf 12.30 uur en is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.jekerklassiek.nl

____________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

Lees ook