Einde in zicht voor expositie Basquiat

Grootste tentoonstelling tot nu toe in SCHUNCK nog tot 2 juni te bewonderen

Woensdag 22 mei 2019

De grootste tentoonstelling die SCHUNCK in Heerlen ooit in huis heeft gehaald is nog maar een paar weken te bezoeken. Het gaat om de expositie ‘Basquiat – The Artist and his New York Scene’, een overzichtstentoonstelling van en over het werk van de in 1988 op 27-jarige leeftijd door een overdosis om het leven gekomen New Yorkse graffiti-kunstenaar Jean-Michel Basquiat, voor wiens werken al tijdens de nadagen van zijn jonge leven enorme bedragen werden betaald. 

De expositie, die op 2 juni is afgelopen en zeer goed werd ontvangen door zowel de pers (zo schreef De Volkskrant een artikel onder de veelzeggende kop: ‘Hoe een klein Heerlens museum een New Yorkse wereldster naar Nederland haalde’) als door het publiek, werd op 31 januari officieel geopend door koningin Máxima en is (met uitzondering van maandag) dagelijks te bezoeken. 

Basquiat – The Artist and his New York Scene is eventueel ook te bezoeken in combinatie met een street art tour door Heerlen. 

Kijk voor meer informatie op de website van SCHUNCK 

________________

 

Lees ook