Carnaval in het Bassin

Bassinario 2019: a night in Rio

Auteur: Demy Janssen
Vrijdag 10 mei 2019

I go to Rio, de Janeiro. We kennen ‘m allemaal wel: het deuntje van deze klassieker van Peter Allen. Komende maand hoef je iets minder ver te reizen om je in tropische sferen te begeven: dan brengt de Ronde Tafel 179 Rio naar het Bassin in Maastricht voor de 18e editie van het Bassinario. 

Bassinario
Het Bassinario is een van de evenementen van de Ronde Tafel 179 en werd in 2001 voor de eerste keer georganiseerd. Tijdens het evenement, dat ieder jaar op de derde donderdag van juni plaatsvindt, worden bezoekers ontvangen op de Bassinkade in Maastricht. De ondernemers die hier gevestigd zijn verzorgen tijdens deze avond een vijf-gangen walking dinner, waarvoor ieder restaurant verantwoordelijk is voor een van de vijf gangen. De opbrengsten van het Bassinario zijn bestemd voor een goed doel dat jaarlijks wisselt, dit jaar is dat het Bibihuis in Maastricht, een gezinshuis waar kinderen wonen die, om welke reden dan ook, voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen.

A night in Rio
Vorig jaar koppelde de organisatie van het Bassinario voor de eerste keer een stad als thema aan het evenement. Waar vorig jaar Venetië als winnaar uit de bus kwam, wordt dit jaar het hele evenement in de sferen van de Braziliaanse hoofdstad aangekleed. De keuze voor Rio de Janeiro was vrij makkelijk: ,,Net als de Bassinkade ligt Rio aan het water. Daarbij heeft iedereen bij Rio wel een sfeervol en zomers beeld, dat willen we natuurlijk ook voor het Bassinario. Tevens biedt de cultuur van Brazilië veel mogelijkheden voor een kleurrijk decor en indrukwekkend entertainment’’, vertelt Tim Reiters. Tim Reiters van Ontwerpbureau Reiters is onderdeel van de organisatie van het Bassinario en verantwoordelijke voor het decor op 20 juni.

Net als de editie in 2018, zal het Bassin ook dit jaar compleet in lijn met het thema aangekleed worden.

Carnaval vieren
Behalve een feestelijke sfeer en een Braziliaans diner, biedt het Bassinario ruimte om bestaande of nieuwe zakelijke relaties beter te leren kennen. Wil jij er bij zijn op donderdag 20 juni? www.bassinario.nl

_______________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook