Belgisch Limburgse politici op de ‘Flexi-Tour’

Minister en parlementariërs gaan in op uitnodiging van Horeca Vlaanderen

Auteur: Jempi Welkenhuyen
Woensdag 22 mei 2019

Je zou het niet zo snel verwachten: een minister die als een volleerd kelner wijn serveert en pintjes tapt. Vlaams minister van Financiën, Begroting en Energie Lydia Peeters deed het deze week.

Samen met onder anderen Marino Keulen (Vlaams parlementslid voor Open Vld. en burgemeester van Lanaken), Johan Danen (Vlaams parlementslid voor Groen) en Jos Lantmeeters (Nieuw-Vlaamse Alliantie) verzorgde ze een heuse mise en place, waarna allerlei culinaire hoogstandjes uit de keuken kwamen.

Dat de Belgisch Limburgse politieke wereld het kelnerschort aantrok, had alles te maken met de uitnodiging van Horeca Vlaanderen, die met de zogeheten ‘Flexi-Tour’ halt hield in Hotel Mardaga in As, het oudste hotel van Belgisch Limburg.

De actie is op touw gezet om de noden van de sector aan te kaarten. Die stonden mooi opgesomd in een heus ‘receptenboek’, compleet met een ‘suggestiemenu’. Aan de hand daarvan wordt gediscussieerd over een mogelijke verlaging van de btw op niet-alcoholische dranken en vooral op het behoud van de ‘flexijobs’. Waar men in Nederland eigenlijk zoveel mogelijk af wil van het flexwerk, zijn Belgische politici het in principe allemaal eens dat ‘bijklussen’ een mogelijke oplossing kan zijn voor het tekort aan personeel in de horeca of de detailhandel. ,,Maatregelen die de horeca instant zuurstof geven”, heet het.

Ludo Geurden, voorzitter Horeca Limburg, was in elk geval tevreden met het aantreden van de Vlaamse politici als tijdelijke hulpkrachten in de horeca. ,,Na de verkiezingen van volgend weekend zullen we hen herinneren aan de steun die ons is beloofd”, lachte hij fijntjes.

foto’s: Jempi Welkenhuyzen

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram