Belgisch Limburg straalt tijdens Limburg Leads

Alle bedrijfscampussen uit buurprovincie vertegenwoordigd op nieuw evenement in MECC Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 8 mei 2019

Limburg Leads, het nieuwe zakelijke evenement dat richt op een verdere versterking van de economie in de Euregio Maas-Rijn, mag zich verheugen op een grote belangstelling vanuit Belgisch Limburg. ,,Alle negen bedrijfscampussen en incubators uit die provincie zijn tijdens de eerste editie van Limburg Leads op 15 en 16 mei in MECC Maastricht aanwezig”, vertelt Jop Thissen, die als Business Development Manager New Business bij MECC Maastricht een groot deel van de organisatie van het evenement voor zijn rekening neemt.

Thissen: ,,Wat wij zien is dat ook aan de Belgische zijde van de grens overheden, kennisinstellingen en bedrijven staan te trappelen om deze regio vooruit te helpen. Hun enthousiaste deelname aan het evenement bevestigt de euregionale behoefte tot samenwerking die wij al langer zien en die nu voor het eerst echt gestalte krijgt tijdens Limburg Leads.”

Veelbelovende start-ups

Om inzichtelijk te maken wat de economie en technologie aan Belgische zijde van de grens vermogen, brengt elke afzonderlijke campus – qua opzet zijn ze vergelijkbaar met de vier Brightlands-campussen in Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen en Venlo - een veelbelovende Limburgse start-up mee, aldus Thissen. 

Een van de belangrijkste aanjagers van economische ontwikkeling in Belgisch Limburg is de Corda Campus in Hasselt, waar op dit moment zo’n 3200 mensen werken, verdeeld over meer dan 200 bedrijven. In de loop van volgend jaar zal het aantal hooggekwalificeerde kenniswerkers op dit bedrijventerrein zijn uitgegroeid tot zo’n 5000 en loopt het aantal bedrijven in de sector innovatie, technologie en service op tot 250.

Drone-toepassingen

Een van de andere tot de verbeelding sprekende campussen is DronePort in Sint-Truiden, waar volop gewerkt wordt aan nieuwe vormen van zowel bemande als onbemande luchtvaart. DronePort heeft de beschikking over een groot vlieggebied, dat onder meer wordt gebruikt voor experimenten met nieuwe drone-toepassingen in onder meer de landbouw, de logistiek en de bouw.

Verder zijn op Limburg Leads aanwezig: Agropolis (innovatieve landbouw Kinrooi), MIA-H (Mode Incubator Accessoires Hasselt), C-mine Crib (creatief dienstencentrum op het voormalige mijnbouwterrein in Genk), BioVille (Diepenbeek), IncubaThor, Greenville (Houthalen-Helchteren) en BikeValley (Beringen).

Daadwerkelijk ontmoeten

Limburg Leads is nadrukkelijk bedoeld als broedplaats waar nieuwe ideeën ontstaan die Limburg als kennisregio nóg sterker op de kaart kunnen zetten. Het evenement is ontstaan vanuit de gedachte dat er dringend behoefte is aan een zakelijk platform dat verder kijkt dan de eigen provinciegrenzen. Een van de sterkte punten van Limburg Leads is dat deelnemers gebruik kunnen maken van bestaande netwerken om elkaar daadwerkelijk te ontmoeten. Manager Business Development Jop Thissen: ,,Ook in deze digitale tijd draait het nog altijd om face-to-face ontmoetingen tussen de juiste mensen.” 

____________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook