Vergaande samenwerking Noord- en Midden-Limburgse theaters

Vijf schouwburgen stemmen hun programmering en marketing op elkaar af

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 19 april 2019

De Maaspoort in Venlo, Schouwburg Venray, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond het Munttheater in Weert en DOK6 Theater in Panningen gaan de komende jaren vergaand samenwerken. De vijf Noord- en Midden-Limburgse theaters opereren in de loop van seizoen 2019-2020 onder één theatermerk en presenteren hun totale aanbod op een gezamenlijke website.

Het doel van de samenwerking is het creëren van een aantrekkelijker theateraanbod voor de regio en het bereik van meer bezoekers. De Provincie Limburg ondersteunt het initiatief met een subsidie van ruim twee ton. Deze samenwerking behelst onder meer het gezamenlijk produceren van voorstellingen, het op elkaar afstemmen van de programmering en intensieve samenwerking op het gebied van marketing en techniek.

Het opbouwen van één theatermerk en een geïntegreerde programmering- en marketing organisatie zal naar verwachting enkele jaren in beslag nemen.

Foto v.l.n.r.: Henk Luiten (TheaterHotel De Oranjerie), Paul Franssen (Schouwburg Venray), Brigitte van Eck (Munttheater), Leon Thommassen (De Maaspoort Theater & Events), Dries Floris (DOK6 Theater).

___________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook