Sevagram Verwenzorg

De kers op de taart

Branded content
Vrijdag 12 april 2019

Het begon ooit met een kistje verse rode kersen voor cliënten in de langdurige zorg. Extra aandacht geven aan kwetsbare mensen in de vorm van extra activiteiten die niet met reguliere middelen gefinancierd kunnen worden. Het is inmiddels uitgegroeid tot een professionele steunstichting die fundraising doet om een scala van extra kunst- en cultuuractiviteiten te organiseren voor cliënten van Sevagram. Activiteiten waarbij verbinding en ontmoeting tussen ouderen, familie, medewerkers en vrijwilligers centraal staat.

Sevagram benefietgala 2018 bij Rebelle. 

Verwenzorg
De voorbeelden van projecten die door Sevagram Verwenzorg zijn geïnitieerd zijn talrijk. Zo trad afgelopen periode onder andere zanger Lothar Havenith samen met de Aubel Bigband op voor cliënten, organiseerden Sandy Blomen en Ryan van den Akker kleinschalige (muziek)optredens en gaf dirigent Richard van Roessel een masterclass luchtdirigeren. Dit jaar staat er o.a. een bijzonder concert van Willeke Alberti in de planning. Deze artieste draagt Sevagram Verwenzorg al jaren een warm hart toe. De gratis kaarten voor het concert, bestemd voor cliënten en familie, waren binnen vier uur vergeven.

Kunst ontroert
Als professionele zorgorganisatie weet Sevagram dat het aanbieden van zorg meer is dan ‘enkel verzorgen en verplegen’. Kunst en cultuur spelen een stimulerende rol voor de kwaliteit van leven van cliënten. Zo worden cliënten in de gelegenheid gesteld om zelf kunst te vervaardigen en tentoon te stellen. De kunstwerken worden gemaakt tijdens workshops die gedurende het jaar worden gegeven in de verschillende locaties. Het resultaat is kunst die ontroert, een verhaal vertelt en bij cliënten mooie herinneringen naar boven haalt.

  

Toefje slagroom
Wat ooit begon met een kistje kersen, is bij Sevagram inmiddels uitgegroeid tot een waardevol begrip. De kersen komen niet voor niets terug in het logo van de goede-doelen-stichting. Het is meer dan een symbool. „Sevagram Verwenzorg is letterlijk de kers op de taart,” aldus Marion Schmitz, voorzitter van Sevagram Verwenzorg. „We horen over het aanbod zoveel positieve geluiden van cliënten. Het is gewoonweg prachtig om te mogen zien hoe cliënten met volle teugen genieten van de bijzondere evenementen die Sevagram Verwenzorg hun van tijd tot tijd biedt,” vult penningmeester Will Bastiaens aan. Sevagram Verwenzorg organiseert hiervoor jaarlijks voor haar maatschappelijk betrokken relaties een benefietavond. Deze benefietavond, die voor aanvang van de zomer vaak al vol geboekt is, zal dit jaar plaatsvinden op 29 november op een nog nader bekend te maken locatie. „Daarnaast is het voor bedrijven gunstig om zich bij Verwenzorg aan te sluiten,” legt Pim Steerneman, bestuurder van Sevagram en secretaris van Sevagram Verwenzorg uit: „MVO-partners mer-ken dat deelname aan Verwenzorg uitermate goed is voor hun imago als MVO-partner.”

Prachtig beschilderde wijnkisten. Deze kunstwerken zijn gemaakt door cliënten onder leiding van Brigitta Santegoeds, projectleider Kunst en Cultuur. € 10,00 per stuk
Meer informatie www.sevagramverwenzorg.nl

______________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook