’s Werelds beste klarinettist naar Maastricht

Zweedse duivelskunstenaar Martin Fröst treedt op in Theater aan het Vrijthof

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 17 april 2019

The New York Times was vorig jaar na een optreden in de wereldstad laaiend enthousiast over de Zweedse klarinettist Martin Fröst. De krant omschreef hem in een paar rake bewoordingen als ‘de Paganini op de klarinet van de 21e eeuw’. ‘In vroeger tijden zou hij net als Paganini met de duivel vergeleken zijn’, aldus de krant over de musicus, die onlangs werd benoemd tot nieuwe chef van het Swedish Chamber Orchestra.

Van 23 tot en met 26 mei is Martin Fröst (49) in Nederland voor een drietal optredens in samenwerking met philharmonie zuidnederland in achtereenvolgens Maastricht, Eindhoven en Amsterdam. Op donderdag 23 mei trapt hij af in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.     

De philharmonie zuidnederland laat weten zich te verheugen op de samenwerking met de grote meester en spreekt van een ‘op voorhand memorabel concert’. Volgens een woordvoerder van het orkest heeft de in 1970 geboren Fröst – hij begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen en schakelde op negenjarige leeftijd over op klarinet - het klarinetspel op een ongeëvenaard niveau weten te brengen. Extra bijzonder is dat hij zijn werk als uitvoerend muzikant combineert dat met het leiden van een orkest. In Nederland staat Fröst in mei op de planken met eigen bewerkingen van werk van Telemann en Vivaldi mee. Daarnaast soleert hij in onder meer Webers Eerste Klarinetconcert.

Tickets zijn verkrijgbaar via de site van philharmonie zuidnederland

 

___________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook