Nieuwe directeur Derlon Hotel heeft thuisgevoel

Sebas ten Tije kent Maastricht al vanuit studententijd

Vrijdag 19 april 2019

Voor Sebas ten Tije brengt zijn nieuwe functie als general manager van het Derlon Hotel in Maastricht een gevoel van thuiskomen. Als oud-student van de Hotelschool kent hij de Limburgse hoofdstad al bijzonder goed. „Het Onze Lieve Vrouweplein is voor mij de huiskamer van Maastricht. Heel intiem en charmant, dat geeft een warm gevoel.” Ten Tije trok na zijn studie in Maastricht de wijde wereld in en deed ervaring op in het topsegment van de hotellerie, onder meer bij Four Seasons Hotels & Resorts, ShangriLa Hotel Vancouver, The Berkeley in Londen en Hotel de L’Europe Amsterdam. Over de beslissing om bij Derlon te komen werken, heeft Ten Tije niet lang gedaan. „Ik ben eerst komen eten en proefslapen, om te kijken of dit hotel bij me zou passen. Over mijn ervaringen heb ik een rapport opgesteld voor eigenaar Benoit Wesly. Met hem had ik ook meteen een klik, dat is belangrijk. In een week tijd was het geregeld.” Derlon heeft volgens Sebas ten Tije vele voordelen. „Om te beginnen de locatie, die kan niet beter. Het hotel is ook niet standaard, het heeft een persoonlijke touch. Het personeel is heel toegewijd.

En ik zie mogelijkheden voor mezelf om de aantrekkingskracht nog verder te versterken. De gastvrijheid staat hier voorop, dat spreekt me aan.” Samen met Ten Tije is ook Roger Mertz begonnen als nieuwe chef in de keuken. „Ook dat biedt kansen om te vernieuwen,” zegt de general manager. „Niet alleen binnen in het restaurant, maar straks ook op het terras. De nieuwe menu’s zijn ook daar te krijgen. De gast moet merken dat het terras van Derlon zich kwalitatief onderscheidt, zonder dat het duur wordt. We gaan de punten op de i zetten.” Sebas ten Tije wordt ook betrokken bij de ontwikkeling van een vijfsterrenhotel in het voormalige LIOF-pand, gelegen aan de Boschstraat in Maastricht. Onder de naam Grand Hotel Maastricht wil Benoit Wesly ook het allerhoogste segment in de hotellerie gaan bedienen met 55 kamers-en-suites, conferentiezalen, een restaurant en een schoonheidssalon. „Qua voorbereiding kost zo’n project wel enige tijd, maar ik ben optimistisch dat we er iets heel moois van gaan maken,” zegt Ten Tije.

www.derlon.com
043-3216770

___________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook