Mathieu Van der Poel zet Vip tent in extase

Fotoverslag

Maandag 22 april 2019


Paaszondag vond de hoogdag plaats van het Nederlandse wielrennen. Namelijk de Amstel Gold Race, met start op het Vrijthof in Maastricht en Finish in Vilt nabij Valkenburg. Onder een stralende zon genoten honderden vips in de viptent, gelegen aan de finishlijn. 

Erwin Janssen, team manager van het Boels Dolmans Cycling team, had uiteraard gehoopt op een beter resultaat in de dameswedstrijd. Maar was toch ook zeer verheugd dat ze al 40.000 euro hadden opgehaald voor Pink Ribbon. De dames van Boels Dolmans reden daarom allemaal eenmalig in een roze outfit. 

 

Minister Bruno Bruins (Sport) was naar het zuiden afgezakt voor de huldiging. En gedeputeerde Sander de Rouwe van de provincie Friesland, was op uitnodiging van gedeputeerde Ger Koopmans aanwezig. Friesland wil graag de start van een grote ronde aantrekken in de loop van de komende jaren. En komt graag het kunstje hier in Limburg 'afkijken'. Uiteraard in goed overleg en de toezegging is al gedaan, dat mocht er een start in Friesland komen, men zich sterk zal maken voor een etappe door de provincie Limburg.

Rond de klok van vijven, barstte ook de viptent uit zijn voegen toen Mathieu van der Poel op magistrale wijze, als eerste over de finish kwam. Daar moest uiteraard op worden getoost. 

Foto's: Frits Widdershoven 

 

Lees ook