Theresa May bij sleuteloverdracht in Maastricht

Fotoverslag

Zondag 3 maart 2019


Een verrassing bij de sleuteloverdracht in Maastricht, de Britse premier Theresa May kwam al dansend, in haar wat houterige stijl, het podium op. Althans zo leek het, achter het masker ging in werkelijkheid burgemeester Anne-Marie Penn schuil, die aankondigde dat Maastricht zich niet los gaat maken van Nederland en ook niet van Europa.

Een geruststelling voor de aanwezigen onder wie de ministers Bruno Bruins en Cora van Nieuwenhuizen. Gouverneur Theo Bovens was er ook bij, al dwaalden zijn gedachten soms af naar Heerlen, waar ook een sleuteloverdracht werd gehouden. „Het zou me niet verbazen als mijn naam daar nog genoemd wordt vanmiddag”.

De politieke perikelen in Heerlen en Kerkrade, maar ook de kwestie  van de ‘spionage’ rondom enkele ambtenaren in Maastricht, vormden een rode draad. De burgemeesters Penn en Roemer hebben nu even niks te vertellen, het is nu aan de stadsprinsen om met de scepter te zwaaien.

 

Fotografie: Frits Widdershoven

Lees ook

 • TEFAF HIGHLIGHTS 2019

  TEFAF HIGHLIGHTS 2019

  Vrijdag 1 maart

  The TEFAF Maastricht City Guide presents a selection of highlights of the 2019 Fair.

 • Blog Jo Cortenraedt: Welke muziek met carnaval?

  Welke muziek met carnaval?

  Zaterdag 2 maart

  'Hippe dansmuziek voor de jongelui mag voor mij ook wel'

 • Blog Sander Kleikers: Compleminte

  'Compleminte'

  Zondag 3 maart

  Na knotsgekke burgemeesterkwestie in Heerlen en Kerkrade