Museum aan het Vrijthof presenteert werk Ronald Kolk en Margareth Stalman

Foto verslag Vip opening

Zondag 10 maart 2019


Zaterdagmiddag vond de Vip opening plaats van de tentoonstelling:'Het Meisje, De Jurk en De Parel' bij Museum aan het Vrijthof in Maastricht. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 juni 2019 en staat  in het teken van haute couture en haute joaillerie. De Amsterdamse couturier Ronald Kolk toont een kleurrijke selectie van ruim vijftig jurken uit zijn omvangrijke oeuvre. Goudsmid Margareth Stalman uit Maastricht presenteert een indrukwekkende collectie juwelen. 

De tien karakteristieke kabinetten en stijlkamers van het monumentale museum vormen een ideaal decor voor de tentoonstelling, aldus de samenstellers van de expositie. Elke ruimte heeft een eigen thema. Zo is er een rode kamer, een schatkamer, een Japanse kamer, een hangtuin van glazen objecten en een cocktailkamer. In een speciale ruimte worden twee ateliers gerealiseerd waar bezoekers het maakproces kunnen zien en voelen. Ook worden er videofragmenten van modeshows getoond.

Bekijk het fotoverslag van de Vip opening.

Foto's: Frits Widdershoven 

Lees ook

 • blog jo zaterdag

  Casual

  Zaterdag 9 maart

  'Schoonheid. Daarom raak ik zo in een soort van extase wanneer TEFAF Maastricht begint'

 • Een BuitenGewoon prachtig kinderboek

  Een BuitenGewoon prachtig kinderboek

  Vrijdag 8 maart

  Dyanne maakt een bijzonder schrijfproces van dichtbij mee

 • Atelier

  Atelier

  Vrijdag 8 maart

  Restaurantgids 2019