Vlaamse Cultuurprijs ‘Ultima’ voor Bokrijk

Openluchtdomein Genk excelleert in Vlaams Cultureel Ondernemerschap

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Donderdag 7 februari 2019

Openluchtmuseum Bokrijk in Genk is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de ‘Ultima’s’. Dat zijn de ambitieuze Vlaamse Cultuurprijzen. Het domein kreeg de onderscheiding voor Vlaams Cultureel Ondernemerschap, in het bijzonder voor het project BKRK - ‘Bokrijk Brandmerkt’. De prijzen werden uitgereikt door de Vlaamse minister Sven Gatz (Cultuur, Jeugd en Media).

Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens, tevens voorzitter van de raad van bestuur bij de vzw Bokrijk is blij met de toekenning. ,,Het is een blijk van erkenning voor de nieuwe koers die we varen. Bokrijk is afgestoft en het hippe imago heeft Brussel bereikt”, knipoogt hij. 

Bij BKRK draait alles rond het ambacht: brood bakken, smeden, leder- en houtbewerking en zelfs bierbrouwen. ,,Het vertelt het verhaal tussen de ondernemende aanpak en de manier waarop de link wordt gelegd tussen de museale werking en de BKRK-merchandisinglijn, met VAKlab als kers op de taart, “ lezen we in het juryrapport.

In VAKlab leren vakmensen om de techniek van toen nu toe te passen om zich te ontwikkelen tot ondernemers van morgen, heet het.  Bokrijk ontvangt met de onderscheiding ook een cheque van 10.000 euro. Dat geld wordt onder andere geïnvesteerd in de imkerij. Volgend jaar vindt op het openluchtdomein de slotactiviteit van ‘De Week van de Bij’ plaats.

Fotografie: Departement Cultuur, Jeugd en Media 

____________________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook