Toenemende interesse in duurzaam wagenpark

Lease- en adviesbedrijf We-Mobility Maastricht adviseert bedrijven

Vrijdag 22 februari 2019

De interesse in elektrische bedrijfsauto’s is de afgelopen periode sterk toegenomen. Dat zegt Luc Weijmans van lease- en adviesbedrijf We-Mobility. Het Maastrichtse bedrijf ondersteunde en adviseerde Pooters Makelaardij en ProHousing recent in de overstap naar elektrische voertuigen en ziet dat ook andere bedrijven interesse tonen in duurzaam vervoer.

Gedrag

Volgens Weijmans is de overstap naar elektrische voertuigen steeds aantrekkelijker. Het vergt volgens hem echter wel een gedragsverandering. ,,Omdat de actieradius van een elektrische auto kleiner is dan die van een benzine- of dieselauto moet je goed plannen. Ook als je maar eventjes op kantoor bent, moet je de auto aan de laadpaal hangen. Als dat eenmaal in het systeem zit, is elektrisch rijden bijzonder voordelig.”

Pooters

In samenspraak met We-Mobility kocht Pooters Makelaardij een zestal elektrische Volkswagens. Daarmee is hun wagenpark volledig duurzaam. WeMobility bracht voor Pooters de voor- en nadelen van elektrisch rijden in kaart. ,,In de aanschaf zijn elektrische auto’s vaak duurder, maar de CO2 uitstoot neemt exponentieel af,” zegt Weijmans. ,,Pooters is een goed voorbeeld van een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft. Dan is de transitie naar elektrische auto’s een belangrijke stap.”  De makelaar had hiermee tevens een primeur: het is het eerste MKB-bedrijf in Maastricht dat volledig overstapt op elektrische auto’s.

__________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook