Ricardo Brey exposeert in De Domijnen

Sittards museum toont installaties van Cubaanse kunstenaar

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 22 februari 2019

In Museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard loopt tot en met 10 juni een tentoonstelling met recent werk van de Cubaanse kunstenaar Ricardo Brey (Havana, 1955). De expositie Adrift toont grotendeels nieuwe installaties, die speciaal voor deze tentoonstelling vervaardigd zijn. Fotografie speelt een hoofdrol in deze werken waarvoor Brey foto’s die zijn gemaakt door een Cubaanse fotografe heeft samengevoegd met sculpturale elementen, teken- en schilderkunst.

De werken hebben veelal de mondiale ontbossing en klimaatverandering tot onderwerp. Naast de foto-gerelateerde werken wordt een selectie van andere werken uit Breys project Adrift gepresenteerd, waaronder tekeningen en nieuwe sculpturen.

Kijk voor meer informatie op:  https://www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen/expositie/ricardo-brey/
Trailer: https://youtu.be/oExarvSQYdo

Photocredits:

Ricardo Brey, Western Canon, 2018
Photo Isabel Perera, Gent
Courtesy Alexander Gray Associates, New York
© Ricardo Brey/Artists Rights Society (ARS), New York

Lees ook