Maastrichtse Bugatti’s brengen bijna driekwart miljoen op

Zeldzame Alfa Jaap Braam Ruben afgehamerd voor 14,6 miljoen euro

Auteur: Jo Cortenraedt
Vrijdag 8 februari 2019

De drie Maastrichtse Bugatti’s die vorige maand gevonden werden in schuren in Lanaken en in Frankrijk, hebben vanmiddag op de veiling in Parijs in totaal 745.000 euro opgebracht. Het duurste exemplaar ging voor 420.000 euro weg. Alle drie de auto’s moeten nog gerestaureerd worden. Ze waren eigendom van de Maastrichtse kunstenaar August Thomassen. Hij hield ze vele jaren verborgen. Zijn kinderen besloten uiteindelijk tot verkoop.

Eerder vanmiddag verkocht Maastrichtse handelaar Jaap Braam Ruben op de veiling een zeldzame Alfa Romeo 8c 2900 uit 1939 van Nederlandse eigenaar voor 14,6 miljoen euro. Gekocht door een Amerikaan en eigenlijk nog ‘veel te goedkoop’. “Was minstens 16 miljoen waard, maar de markt zit in een lichte dip”, laat Ruben weten.

    

  

Lees ook