SKAL AWARD 2019 voor Sylvain Sleypen

Ere-gedeputeerde krijgt prijs vanwege zijn rol in het belevingstoerisme

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Vrijdag 18 januari 2019

Feest bij ‘Bienvenue’ in Maaseik. Daar reikte SKAL Limburg de jaarlijkse Award uit aan ere-gedeputeerde Sylvain Sleypen uit Dilsen-Stokkem. Sleypen krijgt de onderscheiding ‘omdat kwalitatief duurzaam toerisme nooit stopt aan de administratieve- of landsgrenzen’, aldus het juryrapport. ‘Steeds heeft hij geijverd voor een Limburgs belevingstoerisme in het kader van een Euregionale aanpak.  En dit onder andere  op basis van grensoverschrijdende routes, zoals de Groenmetropool of het fietsroutenetwerk. Ook het project ‘Euregio met smaak’ was van zijn hand.’

Sleypen was 16 jaar gedeputeerde en de man achter ‘Limburg, Sterk Merk’. Net tien jaar geleden werd dat bekrachtigd in het zogenoemde ‘Limburgcharter’. Intussen heeft Sylvain Sleypen de politiek vaarwel gezegd. Tegenwoordig is hij zaakvoerder van ‘Hongarije Touristic Consult’, waar hij zich toelegt op het medisch toerisme.

Aan de Award is geen geldbedrag verbonden. Het is een ‘erkenningsdiploma’ gevormd door een compositie van de Limburgse tekenaar Steven Wilsens.

Fotografie: Jempi Welkenhuyzen

__________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook