Pintxos-bar XO treedt toe tot Les Tables

Maastrichtse culinaire vriendenclub telt nu 24 leden

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 15 januari 2019

XO, de bar aan het Cörversplein in Maastricht waar alles draait om pinchos, kleine hapjes op een stukje brood met een stokje (pincho of pintxo op zijn Baskisch) erdoorheen gestoken, gaat niet langer alleen door het leven. Sinds gisteren maakt de zaak deel uit van de Maastrichtse ‘culinaire vriendenclub’ Les Tables.

De pintxos-bar wordt gerund door Charlotte Giliam en Dennis van der Meer, de eigenaren van het bekende visrestaurant ‘O’ in de Rechtstraat. Het afgelopen jaar wisten zij van XO een culinaire hotspot te maken waar het bij mooi weer vechten is om een plekje op het terras, want over het Cörversplein - onder meer bekend vanwege zijn fraaie zonsondergang -  schijnt zo’n beetje de hele dag de zon.

Met XO willen Charlotte en Dennis hun liefde en passie voor de Spaanse keuken tot uitdrukking brengen. Je krijgt er typisch Baskische tapas zoals die bijvoorbeeld geserveerd in pintxos-barretjes in pakweg Bilbao  of San Sebastian.

Over de naam van het Maastrichtse barretje dat nu lid is van Les Tables is heel diep nagedacht. Het is een combinatie van het huisnummer van het pand (Corversplein nummer 10; X in het Romeins), en het visrestaurant in de Rechtstraat ‘O’.

Me de toetreding van XO telt restaurantclub Les Tables 24 leden.

______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook