Ook in de winterperiode is Luik een en al cultuur

Zeker de laatste decennia heeft de Waalse stad aan de Maas veel geïnvesteerd in deze sector.

Vrijdag 25 januari 2019

De stad Luik barst van kunst en cultuur. Zeker de laatste decennia heeft de Waalse stad aan de Maas, op nog geen halfuurtje van Maastricht, veel geïnvesteerd in deze sector, daarbij gesteund door onder meer het Waalse gewest.

Prachtige musea en cultuurhuizen zijn er te vinden zoals La Boverie en Le Grand Curtius, de volledige gerestaureerde Opera, het concerthuis van de philharmonie, en nog vele andere locaties. Het begint al bij aankomst in het prachtige treinstation, gebouwd door de wereldberoemde Spaanse architect Calatrava. In het station worden regelmatig tijdelijke exposities georganiseerd. Nu is er een tentoonstelling over de jaren ’80 te zien, Generation 80 Experience. La Boverie, het nieuwe museum voor schone kunsten, ligt op steenworp afstand van het station op een schiereiland in de Maas. Het museum heeft een schitterende vaste collectie en organiseert samen met het Louvre tijdelijke exposities. Dus voor wie de overweldigende kerstmarkt in Luik wil bezoeken, kan dat zeker combineren met een cultureel bezoek aan een van bovenstaande adressen.

  

KASTEEL VAN WAROUX
Niet alleen in de stad Luik, maar in de hele provincie Luik zijn er tal van interessante kunsthuizen. Zo ook het kasteel van Waroux in het stadje Ans. Daar loopt nu een bijzondere tentoonstelling met vele etsen van niemand minder dan Rembrandt. Een vijftig-tal etsen van de grote meester zijn er te bewonderen. En in de geest van Rembrandt worden ook werken van andere kunstenaars getoond, meestal tijdgenoten die door hem geïnspireerd werden. Het kasteel van Waroux is cultureel erfgoed, waarvan de geschiedenis teruggaat tot eind dertiende eeuw. Sinds een tiental jaren is de gemeente Ans eigenaar en wordt het historisch bouwwerk regel-matig opengesteld voor culturele evenementen.

www.liegetourisme.be

Château de Waroux, Rue de Waroux 301, Alleur Ans
www.chateau-waroux.be

Geopend van dinsdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur
www.walloniebelgietoerisme.be

________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook