NATURE in designmusea New York en Kerkrade

Internationale expositie toont baanbrekende werken van 64 ontwerpers

Auteur: Dyanne Sleijpen
Donderdag 17 januari 2019

Hoe stoppen we het verdwijnen van het koraalrif? Zijn de grenzen van de natuur rekbaar? Hoe gebruiken we grondstoffen uit de natuur? Wat kunnen we nog leren van de natuur? Hoe brengen we mens en natuur weer met elkaar in contact? Voorbeelden van vragen die aan bod komen tijdens de tentoonstelling ‘NATURE – Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum’, die van 10 mei 2019 tot en met 19 januari 2020  wordt gehouden in Cube design museum in Kerkrade. Wat de tentoonstelling extra bijzonder maakt is dat ze gelijktijdig te zien is in Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York. 

De expositie omvat baanbrekende werken van 64 ontwerpers in alle disciplines. In de expo komen verrassende designinnovaties aan bod, op het gebied van onder andere architectuur, mode, productdesign en landschapdesign. Innovatiegebieden zijn bijvoorbeeld synthetische biologie, biomedisch onderzoek, datavisualisatie, stadslandbouw, hernieuwbare energie en additieve productie.

De deelnemende designers komen uit alle werelddelen. Nederland is met zeven designers - Eric Klarenbeek, Teresa van Dongen, Aliki van der Kruijs, Shahar Livne, Kirstie Van Noort, Nienke Hoogvliet en Atelier NL  - goed vertegenwoordigd.

De expositie NATURE wil volgens directeur Hans Gubbels van Cube design museum laten zien dat er mogelijkheden zijn om de balans tussen de natuurlijke wereld en de door de mens gemaakte wereld te herstellen. Dit laatste sluit perfect aan op de doelstelling van Cube: het tonen van design met impact; design dat gemaakt is vanuit menselijke behoeften en ambitie.


Bamboo Theater Hengkeng Village, ontworpen door Xu Tiantian
(photo by Wang Ziling © DnA_Design and Architecture).

​_______________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <
"

 

Als ze goed zijn, kunnen om de beurt worden toegevoegd

Lees ook