Het verlangen om eeuwig 36 te blijven

Cynthia ondergaat in Hasselt een onthullende discoverybehandeling

Auteur: Cynthia Reekmans
Woensdag 23 januari 2019

Dit jaar word ik 37. Dat ligt dichter bij 40 dan bij 30. En dat merk ik aan mijn lichaam. Ik ben sneller moe, ik krijg rimpeltjes en mijn huid is minder elastisch. Voor dat laatste neem ik nog dagelijks mijn portie Nutraskin, waar ik in een vorige blog al over schreef.  Dat begint nu trouwens zijn vruchten af te werpen. Mijn huid is soepeler, ik heb minder cellulitis en mijn rimpeltjes zijn minder diep.  Maar ik ben ook meer bewust van de schade die onze huid kan oplopen door externe omstandigheden zoals voeding en zon. 

En omdat je beter kunt voorkomen dan genezen, trok ik naar de HuidExpert in Hasselt voor een diepgaande huidanalyse tijdens een deugddoende en onthullende discoverybehandeling.

Fotoshoot
Bij de HuidExpert word je vriendelijk ontvangen met een heerlijk kopje thee, en mag je meteen een aantal vragen invullen.  Waarom wil je een onderzoek? Wat is je doel? Hoe beschrijf je zelf je huid?

Daarna mag je op een stoeltje plaatsnemen en worden er foto’s van je gelaat getrokken. Geen mooie en glamoureuze fotoshoot; eerder een confronterende close-up van al je oneffenheden, roodheden en rimpels.  Maar dit heeft natuurlijk een reden.

  

De experte bestudeert op deze manier de reactiviteit van de huid en de roodheid. Zo kan ze nadien de sterkte van de peeling tijdens de behandeling kunnen bepalen. 

  

Bij die roodheid controleert de experte ook of er rosacea in de familie voorkomt. Rosacea is een chronische huidaandoening, die soms hormonaal bepaald is. Ze toont me de adertjes die zichtbaar zijn of kunnen worden. Hoe dunner de huid wordt, des te meer deze rimpeltjes zichtbaar zullen worden. Hier is het belangrijk om veilige vitamine A aan te brengen, om de huid zo gezonder te maken en dik en stevig te houden. Vitamine C zal dan weer de wand van die bloedvaatjes herstellen.

Pigmentvlekjes
Behalve op roodheid, wordt het gelaat ook gecontroleerd op pigmentgevoeligheid.  Hoe zien de pigmentvlekken eruit en zijn er gevaarlijke vlekjes die in de gaten moeten gehouden worden? Dit is belangrijk in het voorkomen of tijdig opsporen van huidkanker. Ik heb best wel veel pigmentvlekjes. En moet sommige van die vlekjes duidelijk in het oog houden. Als er echt alarmerende vlekjes te zien zijn, verwijst de huidexperte je door naar een dermatoloog voor verder onderzoek.

En dan, zonneschade.  Het zonnetje op onze snoet doet zo’n deugd, maar is niet altijd vriendelijk voor de huid. De zonneschade is vaak zichtbaar door elastose of pigmentvlekken. Bij mij zijn het vooral pigmentvlekken op mijn voorhoofd, wat wijst op het slecht insmeren van de zonnecrème. Ik weet wat te doen in de zomer.

Vervolgens wordt er gekeken naar versuikering of glycolisatie van de huid.  Dit zie je bij mij een beetje terugkomen in de hals.  Dit kan voorkomen door veel suiker te eten, hoewel ik dat toch probeer te beperken.

Lipidebeschadiging
Wat ook even gecheckt wordt is of er schilfers voorkomen op het gezicht.  Is de huid eerder droog of is er een lipidebeschadiging? Bij mij merken we enkele schilfers op aan de kin. Een goede hydratatie en meer water drinken is hier een mogelijke oplossing.

Aangekomen bij de zijkant van mijn neus, wijst de experte mij erop dat er bij mij voldoende talg in mijn huid aanwezig is.  Een teveel hieraan zou zorgen voor verstopte poriën, een tekort voor droge plekken en dat is bij mij niet het geval. 

Vervolgens laat de experte zien hoe mijn huid er uit zal zien als ik hem niet beter verzorg. Dat is een beetje zoals tandzorg: hoe beter de verzorging, des te mooier je tanden blijven.  Ze legt de foto’s op elkaar en toont het resultaat, wat best wel confronterend is.  Werk aan de winkel!

Daarvoor moet ik bij de dokter mijn bloedwaarden eens laten checken. Dat onderzoek kan bijvoorbeeld wijzen op een zinktekort dat zorgt voor rode plekken en eczeem. Maar dat heb ik dus nog niet laten doen.

De praktijk
Van het fotostoeltje, mag ik naar een comfortabele en verwarmde massagetafel en word ik helemaal ingepakt.  Tijd om te genieten, maar ook om mijn huid aan te pakken. De experte start met een gommage van Environ voor een reactieve huid. Een reinigende pre-clean olie weekt de huidschilfers en make-up los. Deze witte klei droogt niet uit en reinigt grondig het gelaat. De vitamine B5 kalmeert de roodheden, de vitamine E gaat uitdroging tegen. 

  

Hierna wordt de huid grondig gereinigd met de forelborsteltjes. Plaatselijk op de neus en de kin, wordt gebruik gemaakt van de hydrafacial, een dieptereinigend soort stofzuigertje dat de poriën schoon spoelt.

Structuurverfijnend
Bij de HuidExpert gaan ze écht gedetailleerd te werk.  De verschillende soorten aandoeningen worden allemaal aangepakt. Zo werkt de experte op de grovere huidstructuur op mijn wangen en voorhoofd met het revivalmasker. Een masker op basis van melkzuur en centenla aseatica. Dit werkt structuurverfijnend, maar kan je ook als een facelifting masker gebruiken. Deze melkzuren kunnen qua sterkte opgebouwd worden en steeds hoger gedoseerd worden. Bij mij gaat de experte gedoseerd te werk.  

Hier bestaat trouwens ook een coolpeelversie van.  Deze vernieuwt je huid zeer intens zonder dat je knalrood wordt. Na drie peelingen (drie weken achter elkaar, één keer per week) ga je wel zichtbaar afschilferen, maar hou je een supergladde huid over.

Op mijn beschadigende adertjes en haarvaatjes gebruikt de experte de sonoforese: deze zorgen ervoor dat de vitamine C sneller en beter kan worden opgenomen door de huid. Met het DF apparaat zet ze een galvanische stroom op het frisse alginaatmasker. De galvanische stroom zorgt ervoor dat je huidcellen terug strakker in elkaar schuiven, millimeter voor millimeter natuurlijk. En dit merk je! Je voelt echt wel dat je huid strak en stevig staat na deze iontoforese behandeling.

Vochtvasthoudend
De ogen worden trouwens grondig meegedaan, want juist daar wil iedereen de eerste tekenen van veroudering tegenhouden. Wel even wennen, want je kan twintig minuten je ogen niet meer openen. 

    

Tot slot. Als afsluiter gebruikt de experte een nachtverzorging, die ingemasseerd wordt. Dit kan een alpha product zijn met melkzuur, een vochtvasthoudend crème-masker van Beauty Pacifique of een lift Cellular Complex met Sea Mays proteïne van het Sint -Truidense merk Clephar. Zo kan ik helemaal zen naar huis. Ik merk duidelijk dat mijn gelaat nood had aan wat vitaminen en vocht.  Volhouden is nu natuurlijk de boodschap. En zodra ik mijn bloedanalyse ken, kan ik mijn gelaat ook van binnenuit beginnen te voeden met wat het nodig heeft.  Met deze discoverybehandeling weet ik nu dus duidelijk waar mijn huid nood aan heeft, wat de gevoeligheden zijn, en hoe ik ze kan aanpakken.  En zo blijven we dan eeuwig 36. Toch?

Wil je meer info over deze discoverybehandeling? Surf dan even naar www.huidexpert.be

____________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook