Pooters makelaardij schakelt over op elektrisch rijden

Makelaarskantoor wil bijdrage leveren aan groen Zuid-Limburg

Dinsdag 4 december 2018


Een vermindering van de CO2-uitstoot vergelijkbaar met de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten op een vlucht van Maastricht naar Curaçao en vice versa. Dat is hetgeen de Maastrichtse makelaar Pooters Makelaardij voor ogen staat met de ingebruikname van – in eerste instantie - zes volledig elektrische auto’s. Pooters is volgens eigen zeggen het eerste makelaarskantoor in Maastricht dat afscheid neemt van auto’s die rijden op traditionele brandstoffen.

Het besluit om over te schakelen op elektrisch rijden is genomen in samenwerking met de gemeente Maastricht, energiebedrijf NUON en het Maastrichtse mobiliteits advies bedrijf We-Mobility. Omdat Pooters met zijn initiatief bijdraagt aan een ‘groenere omgeving’ hebben de gemeente Maastricht en NUON ervoor gezorgd dat er bij het kantoor elektrische laadpalen konden worden geplaatst. De aanschafkosten zijn voor rekening van de Gemeente Maastricht en de stroomvoorziening voor rekening van het makelaarskantoor.

Pooters is een jong kantoor dat met name actief is in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten en Valkenburg. Daarnaast werkt het kantoor onder de naam Pro-Housing als verhuurmakelaar van diverse huurwoningen, appartementen en studio’s in en om Maastricht. Deze activiteiten vinden plaats vanuit hun kantoor aan de Akersteenweg in Maastricht.

Het aantal elektrische auto’s zal verder worden uitgebreid als de groei van het bedrijf zich doorzet, aldus Pooters. Het bedrijf wil naar eigen zeggen laten zien dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast leiden de elektrische auto’s op den duur tot een kostenbesparing: ze zijn weliswaar duurder in aanschaf, maar dat wordt na enige tijd ruimschoots gecompenseerd doordat de benodigde stroom aanzienlijk goedkoper is dan de benzine die tot nu toe werd verreden.  

________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook

Instagram

Bekijk de laatste #chapeaumagazine feeds op onze instagram

Bekijk onze instagram

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!