Levon Biss en het groot insectenboek

Werk van wereldberoemde fotograaf te zien in Natuurhistorisch Museum Maastricht

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 4 december 2018

De wereldberoemde fotograaf Levon Biss is komende vrijdag in het Natuurhistorisch Museum Maastricht aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Microsculpture – the insect photography of Levon Biss’, een reizende expositie met sterk uitvergrote foto’s van insecten.

Biss, die onder meer werkte voor TIME magazine, GEO, The New York Times, National Geographic en Sports Illustrated, fotografeerde de insecten onder de microscoop. De gedetailleerde opnames hebben zelfs de grootste insectenkenners ter wereld versteld doen staan.

Door de bijzondere en vernieuwende manier waarop Biss de kleine beestjes in beeld heeft weten te brengen (hij maakte van elk diertje duizenden microscopische beelden) zie je elk detail van het insect van zeer dichtbij. Iets wat je normaal nooit ziet met het blote oog, zie je nu wel; de kleuren, de structuren en zelfs de lagen van de huid.

  

De tentoonstelling was in het voorjaar van 2016 voor het eerst te zien in Oxford. Sindsdien gaat Microsculpture de wereld over en trekt overal duizenden bezoekers.

De expositie is te zien van zaterdag 8 december tot en met 21 april volgend jaar. Kijk hier voor meer informatie.

 

________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!