Brandsøn, drinking bar & dining room

Van huis, maar toch thuis

Branded content
Donderdag 27 december 2018

’Exclusief, warm, aangenaam. Van huis, maar toch thuis. Dat is Brandsøn, drinking bar & dining room. Brandsøn opende in maart 2018 zijn deuren in een prachtig pand aan het Bat in Maastricht. Sindsdien weten gasten uit de hele regio deze hotspot te vinden.

Mondiale allure
Eigenaar Roel Rutten deed inspiratie op in verschillende wereldsteden. Het resultaat is een stijlvolle horecazaak met mondiale allure. „Het gaat erom dat mensen hier zichzelf kunnen zijn,” vindt Rutten. Daarom maakt het ook niet uit of je binnenloopt voor een cocktail met een ‘bite’ of een uitgebreid diner. De zaak is opgedeeld in een drinking bar en een dining room. Regelmatig komt een dj draaien en elke tweede en vierde woensdag van de maand is er een Jazz Session. „De combinatie bar en restaurant werkt,” zegt Roel. „Het is mooi dat het concept dat ik in mijn hoofd had, ook zo beleefd wordt.”

  

Creatief samenspel
Brandsøn is zeven dagen per week geopend van 11.00 tot 2.00 uur. Rond lunchtijd stroomt de zaak vol met dagjesmensen en zakelijke gasten. Naast gerechten à la carte, kun je ’s middags kiezen voor het menu. „De Business Lunch met twee gangen serveren we binnen een uur. Nu is dat bijvoorbeeld rilette van eend met een Waldorf-garnering vooraf en daarna hertenfilet,” licht Roel toe. Het menu wisselt elke zes weken en volgt het seizoen. Een creatief samenspel van de klassieke Franse keuken met internationale invloeden. En er is meer. Voor een rustig etentje of een vergadersetting op niveau biedt Brandsøn private dining in een afgescheiden ruimte voor groepen tot 44 personen. Hier is tevens apparatuur aanwezig voor het geven van presentaties. Een arrangement op maat is uiteraard mogelijk.

Kortom, een concept dat in minder dan een jaar al staat als een huis. Logisch dat Roel Rutten zich beraadt over het openen van de volgende Brandsøn-vestiging.

Het Bat 2
6211 EX Maastricht
043 201 2620
www.brandson.restaurant

___________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

Lees ook