Ruime oogst nieuwe Bib Gourmand Michelin in Limburg

Vier nieuwe restaurants met ‘geweldige prijs-kwaliteit-verhouding’

Auteur: Jo Cortenraedt
Donderdag 8 november 2018

Maar liefst vier restaurants in Nederlands Limburg hebben een Bib Gourmand toegekend gekregen van Michelin.

Dat zijn Brasserie Mijn Streek, op de hoogste verdieping van Schunck in Heerlen, restaurant Novo en  restaurant Danyel in Maastricht en restaurant Diverso in Nederweert. Restaurant Juliana in Valkenburg verloor logischerwijs de Bib Gourmand omdat de zaak inmiddels gesloten is.

De toekenning van een Bib Gourmand betekent  dat de betreffende zaak een geweldige verhouding biedt van prijs, kwaliteit en plezier. Bovendien moet er een 3-gangenmenu te krijgen zijn voor maximaal 37 euro.

De Bib Gourmand is niet de hoogste toekenning van Michelin, dat zijn nog altijd de sterren.  Die worden op 17 december  bekendgemaakt voor de Nederlandse gastronomie.

Met vier nieuwe adressen met een Bib Gourmand betekent het wel dat Michelin wat positiever is geworden ten aanzien van de culinaire ontwikkeling in Limburg. Vorig jaar constateerde de controleurs van 'de rode bijbel' nog een zekere stilstand in deze provincie.

 

 

Lees ook