Ralph Hamers zwaait Hennie Bastiaans uit bij ING

Na 40-jarig dienstverband

Auteur: Jo Cortenraedt
Donderdag 29 november 2018


Na een dienstverband van maar liefst 40 jaar was er een bijzonder afscheidsdiner voor Hennie Bastiaans van ING, dat werd gehouden op Château Neercanne.

De honderd genodigden waren in de woorden van Hennie Bastiaans allemaal zowel zakelijke relaties als ook vrienden geworden. Onder hen veel bekende ondernemers zoals Ger Ruijters, Luud en Lex Martens, Erwin Janssen, Ward Vleugels, Jan Lamkin, Pierre Gubbels en vele anderen.

Bestuursvoorzitter Ralph Hamers van ING had een hele avond vrijgemaakt om bij het afscheid aanwezig te zijn. „Mijn Limburgse roots gaan natuurlijk niet weg en bovendien heb ik jaren heel plezierig samengewerkt met Hennie.,”

In zijn korte maar treffende toespraak memoreerde Hamers dan Hennie Bastiaans altijd zijn eigen koers heeft gevaren. „Hennie heeft vele veranderingen en reorganisaties bij de bank meegemaakt, maar is altijd zijn eigen koers blijven varen, waarbij de klant voorop stond. Die deed in feite geen zaken met de bank, maar met Hennie. Dat was meteen zijn grote kracht. Hij begon 40 jaar geleden op het Vrijthof, en in feite is hij altijd van daaruit blijven werken. Want zelfs toen hij als directeur van Private Banking Zuid-Nederland officieel werkte vanuit kantoor Rotterdam, heb ik altijd het gevoel gehad dat hij in feite toch vanaf het Vrijthof werkte.”

Hamers maakte ook nog een kwinkslag richting de hobby’s van Bastiaans. „Door Hennie hebben we als bank in het verleden iets meer aan sponsoring voor MVV gedaan dan we eigenlijk van plan waren. Zeker ik niet als Roda-fan. Maar ja, Hennie had dan altijd weer extra argumenten om het dan toch maar te doen.”

Hij bedankte ook het gezin van de feestelijk dat ze in al die jaren achter hem zijn blijven staan, ook al was hij veel onderweg voor de bank.

 

FOTOGRAFIE:  FRITS WIDDERSHOVEN

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!
 • Chapeau Château Fair

  Lees volledig Artikel
  Chapeau Château Fair

  Chapeau Château Fair

  Een unieke lifestylefair

 • Chapeau Cabillaud Haring Party

  Lees volledig Artikel
  Chapeau Cabillaud Haring Party

  Chapeau Cabillaud Haring Party

  Een exclusief businessevenement

 • Lekker Venlo

  Lees volledig Artikel
  Lekker Venlo

  Lekker Venlo

  Kom jij ook proeven?

 • Hammer Series

  Lees volledig Artikel
  Hammer Series

  Hammer Series

  Drie daagse wielerwedstrijd

 • Limburg Leads

  Lees volledig Artikel
  Limburg Leads

  Limburg Leads

  Grenzen verleggen is niet zo moeilijk