Gault & Millau beloont Hasseltse grootkeukens

Waardering voor catering PXL Hogeschool en sociaal restaurant Klavertje 4

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Donderdag 22 november 2018

Catering PXL Hogeschool en het sociaal restaurant Klavertje 4, allebei uit Hasselt hebben tijdens de Horeca Expo in Gent een Gault & Millau-award gewonnen. Voor de derde keer toonde de gerenommeerde restaurantgids haar engagement om organisaties binnen de grootkeuken- en cateringsector te belonen voor hun bijzondere inspanningen.

  

Veertien prijzen, netjes verdeeld over heel België, mochten de deur uit op de expo. Twee daarvan gingen naar Limburg. De catering van de Hogeschool PXL werkt in eigen beheer. Het accent ligt er sinds enkele jaren op bereidingen met veel groenten en fruit. Gefrituurde gerechten worden er in kleinere porties aangeboden en ook caloriearme dranken worden in eigen huis ontwikkeld. Ook vegetarische gerechten worden actief gepromoot bij de hogeschoolstudenten.

Het restaurant van Klavertje 4 valt op door zijn bewuste omgang met het intern afvalbeheer. Leveranciers worden gewezen op overtollige verpakkingen. Ook gebruikt men er tal van voedingsproducten die omwille van hun vorm – een dikke spruit of een kromme wortel – in het commerciële circuit worden geweigerd.

,,Grootkeukens zijn belangrijk,“ aldus Gault & Millau, ,,Ze bereiden dagelijks een lekkere en zeer gezonde maaltijd voor honderdduizenden zeer diverse klanten in scholen, bedrijven en zorgverstrekkende instellingen. Vaak 7 op 7, met beperkte middelen en onder strikte nutritionele voorwaarden en hygiënische voorwaarden inzake de voedselveiligheid. “

Foto’s: PXL

______________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info < 

Lees ook

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!