Hasselt eert zijn supersterren

Eerste Golden Hasselt Award voor acteur Matteo Simoni

Auteur: Jempi Welkenhuyzen
Maandag 26 november 2018

Glitter en glamour in Hasselt. Want Hollywood heeft zijn Oscars, Oostende zijn Ensors en sinds afgelopen weekend heeft Hasselt zijn eigen ‘Golden Hasselt Awards’. 

De Award-uitreiking is een initiatief van showbizz-ondernemer en voormalig Mercedesdealer Frans Billen. Na een film over zijn leven, drie boeken en zeventig televisieafleveringen van ‘Billen Goes to Hollywood’ wil de ex-automagnaat een Hasselts talent dat recent het best gepresteerd heeft in de showbusiness de gepaste eer betonen. 

Want wat in Hollywood kan, moet ook in Hasselt kunnen, dacht de man die tijdens zijn leven talloze beroemdheden ontmoette, onder wie Frank Sinatra, Paul Anka, Sophia Loren. En dus traden elf genomineerden in het voetlicht. Niet de minsten overigens: Stijn Helsen, Armand Schreurs, Virginie Claes, Pat Krimson en Axelle Red, om de bekendste te noemen. Na een knappe Broadway-show, met veel pluimen en een optreden van Dana Winner, ging onder veel tromgeroffel de eerste Lifetime Achievement Award naar de lokale volksheld en zanger Jos Tuts en mag acteur Matteo Simoni zijn eerste Golden Hasselt Award thuis op de schouw zetten.

Een geldprijs is niet aan deze onderscheiding verbonden, wel een kunstwerk van Walter Vilain. De opbrengst van de gala-avond gaat naar het streekfonds ‘Een Hart voor Limburg’ en het Rode Kruis Hasselt.

 

Foto’s: RayPo en JWL

Feestzalen: Lorka

________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook