Chapeau nodigt u uit voor première The Colour Purple

Succesmusical op 13 december voor het eerst te zien in Limburg

Woensdag 28 november 2018

Een buitenkans voor iedereen die dol is op officiële premières, maar vrijwel nooit in de gelegenheid is er eentje bij te wonen. In het Parkstad Limburg Theater in Heerlen vindt op 13 december de Limburgse première van de Nederlandse versie van de Broadway-musical The Color Purple plaats. Chapeau is mediapartner voor deze Limburgse première en biedt haar lezers, inclusief online volgers, in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters maar liefst 80 duotickets aan voor deze bijzondere avond. Dresscode: ‘feestelijk with a touch of purple’.

De musical The Color Purple is gebaseerd op het gelijknamige wereldberoemde boek van de Amerikaanse auteur Alice Walker, waarmee zij in 1983 de Pulitzer Prize won. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen.

In 2005 zag The Color Purple het licht als uiterst succesvolle musical op Broadway. De Nederlandse versie is op 13, 14, 15 en 16 december te zien in Heerlen.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin de slavernij alweer ruim een halve eeuw is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres.

In april ging de Nederlandse voorstelling in première, met lovende recensies als resultaat en een beleefde buiging naar de jonge, maar talentvolle cast.

De ontvangst is om 19.00 uur, de voorstelling start om 20.00 uur, en na afloop is er een borrel.

Aanmelden voor deze première kan t/m 5 december door een mail te sturen naar marketing@chapeaumagazine.com. Gelieve hierin uw naam, adresgegevens en mailadres te vermelden.

________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook