Geef een jas en verwarm een hart!

Actie om 'stille armen' een warme winter te bezorgen oogst succes

Maandag 22 oktober 2018

Het aantal dak- en thuislozen en mensen die in armoede leven in Maastricht en omstreken neemt toe. Het leven op straat én met een beperkt sociaal netwerk is zwaar. De Stichting Samen voor Maastricht heeft daarom het plan opgevat om samen met meer dan twintig bedrijven Maastricht weer 'winterproof' te maken door het inzamelen van jassen.

 

De actie, waarvoor op 8 oktober het startsein werd gegeven aan de vooravond van de première van King Lear (de voorstelling waarmee de renovatie van de Papyruszaal is gevierd) is breed opgepakt in Maastricht. Onder anderen gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn-te Strake stonden een jas af voor het goede doel. Doordat mensen werden opgeroepen om via de socal media iemand te taggen, heeft de actie een waar sneeuwbaleffect gekregen, aldus de organisatie.

De ingezamelde jassen worden op 26 oktober in MECC Maastricht gedoneerd aan de volgende organisaties: Leger des Heils, de kledingbank de voedselbank, Quiet Community Maastricht, Stichting De Gouwe, Dress for Success, Doorgeefwinkel en Vluchtelingenwerk. 

Bedrijven en organisaties die jassen hebben ingezameld zijn onder meer: MECC Maastricht, Gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Van Lanschot, Mercedes, Rabobank, Kreuze Telecom, Maastricht University, United World College, Medtronic, Medireva, Enexis, MTB, VodafoneZiggo, Arvato, MOSA, LIOF, Laudy Bouw, Koenen & Co, 2B Medical, BPV en ABN AMRO

Mensen die aan de actie willen bijdragen door ook een jas te doneren kunnen deze tot en met 24 oktober afgeven bij de volgende inzamelingspunten: Stadhuis Maastricht (Markt 78, op werkdagen van 9-5 uur), het Gouvernement (Limburglaan 10, op werkdagen van 9-5 uur) en het Kruisherenhotel Maastricht (van 7-23 uur).

_________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

Lees ook