Riannne zweert bij vooruitgang

Ziel en zaligheid: rector-magnificus Universiteit Maastricht Rianne Letschert

Auteur: Ludo Diels
Donderdag 25 oktober 2018

Rianne Letschert biedt een overrompelende verschijning voor wie enige plechtstatigheid verwacht. Met haar vriendelijke oogopslag, zwierige jeunesse en spontane aard breekt de rector magnificus van Universiteit Maastricht moeiteloos door bestaande stereotype beelden heen. Geen afstandelijke eerbiedwaardigheid, maar een dame met een open karakter. Minder dignitaris als eerder een benaderbare people’s manager met oog voor rechtvaardigheid en wars van conflicten. Misschien ook minder een intellectueel boegbeeld als wel meer een bevlogen pragmaticus die vooral handelt en in haar huidige rol minder reflecteert. 

Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Chapeau Magazine, die nu in de winkel ligt!

Fotografie: Hugo Thomassen

________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

 

Lees ook