Parkstad Limburg Theater inspireert en stimuleert

ideaal om een avond ‘aan’ te gaan

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 19 oktober 2018

Het jaar 2017 ging voor Parkstad Limburg Theaters (PLT) de boeken in als een absoluut topjaar. Die stijgende lijn zet zich ook in 2018 voort. Het geheim zit hem in de veel geroemde programmering, maar ook het enthousiasme van de gasten speelt een rol. PLT wil bezoekers inspireren om meer met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen. Om dit te stimuleren heeft het theater onlangs tien ambassadeurs benoemd. We vroegen drie van hen wat er zo bijzonder is aan PLT.

KARIN PIEPER (54) LANDGRAAF
,,Als PLT-ambassadeur wil ik mijn enthousiasme voor theater overbrengen op anderen. Zelf heb ik aan het conservatorium gestudeerd, vandaar mijn grote voorliefde voor muziek. Maar ik word ook blij van cabaret en dans. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: ‘Kom naar PLT en laat je verrassen!’ Met een prachtig aanbod, mooie zalen en een geweldige akoestiek. Alles klopt. Of je nu alleen gaat, met je partner, vrienden, ouders of kinderen; het is altijd volop genieten.”

BART ROUSSEAU (50) MAASTRICHT
,,Samen met mijn partner maar ook met vrienden bezoek ik geregeld theaters in het land. PLT steekt er met kop en schouders bovenuit. Niet alleen qua programmering, maar ook met het hele randgebeuren: de sfeer, de horeca, het parkeren, de zaal en het enthousiaste publiek. PLT is een ideale plek om een avondje ‘uit’ te gaan. Maar tijdens zo’n avond ga je eigenlijk ook ‘aan’: zit je eenmaal in de zaal, dan worden al je zintuigen in werking gezet. Je luistert naar live muziek, ziet echte emoties van de acteurs en je zit letterlijk midden in het verhaal. Dat is even wat anders dan een avondje Netflixen.”

JEAN NOËL (59) KERKRADE
,,Als het om cultuur gaat, ben ik overal te vinden. Op Pinkpop, in de opera in Luik en Aken, maar ook bij moderne dansvoorstellingen en bij uitvoeringen van harmonieën en fanfares. In de HuB in Kerkrade, waar PLT een prachtige theaterzaal heeft, kom ik zo vaak mogelijk. Met mijn kleinkinderen, maar ook voor zakelijk overleg. Youp van ’t Hek heeft Theater Kerkrade ooit omschreven als ‘het best verborgen theater van Limburg’. Maar dat is verleden tijd. Tegenwoordig is het een van de fijnste plekjes van de stad; ideaal om je te oriënteren.”

Meer informatie: www.plt.nl/ambassadeurs

Fotografie: Hugo Thomassen

________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook