Internationale toerisme-prijs voor Zuid-Limburg

Regio scoort op Internationale Conferentie over Cultuurtoerisme in Europa

Auteur: Jo Cortenraedt
Maandag 29 oktober 2018

Zuid-Limburg heeft de tweede prijs gewonnen in de competitie om de Cultural Tourism Destination Award. Dit gebeurde tijdens de 11e Internationale Conferentie over Cultuurtoerisme in Europa die gehouden werd op Cyprus. Wethouder Ramon Lucassen van Landgraaf mocht de prijs namens de regio in ontvangst nemen.

Ter gelegenheid van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018 kende de prijs dit jaar voor het eerst zeven categorieën. Zuid-Limburg won de tweede prijs binnen de categorie Religieus Toerisme voor haar werk op het vlak van bezinningstoerisme. De winnaar binnen de categorie Religieus Toerisme is het Italiaanse Umbrië met de nieuw ontwikkelde route rond Franciscus van Assisi.

Het bidbook met als titel South Limburg, a Spiritual Awakening (Bezin in Limburg) werd geschreven en ingediend door Anya Niewierra van VVV Zuid-Limburg.

De jury was met name gecharmeerd van de innovatieve wijze waarop de regio haar katholieke DNA met de vele religieuze gebouwen en katholieke tradities koppelt aan de zoektocht van de moderne mens naar de ‘zin van het leven’. Limburg was in 2009 de eerste regio in Nederland die de term bezinningstoerisme introduceerde en daar ook een aparte strategie voor ontwikkelde en uitvoerde.

Een concreet resultaat van Bezin in Limburg is het komend weekend te bezoeken. Immers, van 26 tot 28 oktober wordt in het heuvelland inmiddels alweer voor de 8e keer het Beleefweekend georganiseerd, met diverse activiteiten rond stilte, spiritualiteit, wellness, kunst en natuur.

_____________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <


Lees ook

Bestel nu de Chapeau op Ipad of telefoon!

Ipad versie bestellen

Ontvang nu wekelijks een update over het goede leven in Limburg NL/BE.

Meld je nu aan!