Mooie woorden bij afscheid Katya Ivanova

Dichtende wethouder John Aarts doet aanwezigen versteld staan

Auteur: Maarten van Laarhoven
Vrijdag 28 september 2018


Ze had, zo bekende ze, een traantje moeten wegpinken toen ze het persoonlijke gedicht las dat de Maastrichtse wethouder John Aarts (Economie en Mobiliteit) special voor haar in een liber amicorum had geschreven. Een gedicht dat gisteren tijdens haar afscheidsreceptie in het Museum aan het Vrijthof  nog eens op gedragen wijze werd voorgelezen door diezelfde John Aarts, die zijn dichtsels uit een een plastic tasje viste.

Katya Ivanova - zij ruilt na zes jaar haar baan als programmamanager bij Maastricht Bereikbaar in voor een nieuw avontuur in Den Haag - vond het allemaal niet erg. Ze bedankte de beduusde wethouder tot twee keer toe met drie dikke kussen.

Ivanova begint komende maandag al op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar ze haar inzet voor duurzame mobiliteit zal voortzetten bij de nieuwe programmadirectie Mobiliteit en Gebieden. De afgelopen zes jaar wist ze zo’n 42 grote bedrijven met in totaal zo’n 50.000 werknemers en daarnaast nog eens tientallen andere organisaties ervan te overtuigen dat qua duurzaamheid, gezondheid, mobiliteit en milieu het roer echt om moet.

In Maastricht wordt ze voorloig opgevolgd door Louis Prompers. Deze is sinds 2006 vooral bekend van de succesvolle voorbereiding en realisatie van A2 Maastricht.

Fotografie: Robbert Prevoo

__________

 

___
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <


Lees ook

TEFAF 2018

Voor de 31ste keer organiseert TEFAF een van de meest prestigieuze kunstbeurzen van de wereld. Het Mecc in Maastricht staat wederom centraal, waarbij ongeveer 280 kunst- en antiekhandelaren en galerieën hun pronkstukken tonen.

Algemene info
- Donderdag is de "Early Acces Day"
- Vrijdag volgt de officiële preview
- De kunstbeurs is voor publiek geopend van 10 t/m 18 maart
- Tickets zijn hier te verkrijgen
- Vorig jaar bezochten 75.000 mensen de beurs
- Chapeau maakt dagelijks TEFAF TV dat internationaal wordt uitgezonden

TEFAF Maastricht 2017