Gezellige drukte op 33ste Schots Weekend Alden Biesen

Chieftain Theo Bovens houdt zijn clan nauwlettend in de gaten

Auteur: Armand Vliegen en Jempi Welkenhuyzen
Maandag 10 september 2018


Het Schots Weekend in Alden Biesen is al jaren een grootse belevenis. Ook dit jaar was het gezellig druk. Vaste plaats van afspraak is de Landcommanderij van Alden Biesen. Op het rettein van het fraaie domein dompelden tienduizend mensen zich onder in de Schotse traditie van folklore en folk, van kilts, doedelzakken, Highland games en natuurlijk whisky.

Dit jaar was gouverneur Theo Bovens de chieftain (een chieftain is volgens de Schotse traditie een clanhoofd) van het gebeuren. Hij zorgde voor een goed verloop van de competities en de spelen. Bovens kreeg daarbij assistentie van zijn Belgisch Limburgse confrater Herman Reynders en burgemeester Frieda Brepoels. Ook tal van vips, onder wie een aantal bekende Belgisch Limburgse ondernemers kwamen een kijkje nemen.

Dit jaar mocht Alden Biesen tevens een top-act verwelkomen. Niemand minder dan The Scots Guards, die ook bij de wacht houden bij Buckingham Palace in Londen, gaven acte de présence. Opvallend dit jaar was het hoog aantal aanwezige families met hun kinderen. Daar had de organisatie dan ook extra op ingezet met games voor kids.

 

Fotografie: Frits Widdershoven

_______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

Lees ook