Preuvenemint 2018: Amphitryon

Hoogstaand culinair genieten volgens de vier elementen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 21 augustus 2018

Komend weekend is het weer zo ver: dan wordt het Vrijthof omgetoverd tot een groot outdoor restaurant, het Preuvenemint. Meer dan twintig restaurants uit de omgeving voorzien de bezoekers vier dagen lang van mooie gerechtjes en bijpassende wijnen. In aanloop naar het culinaire feestweekend op het Vrijthof, stelt Chapeau Magazine de deelnemende restaurants voor. Vandaag Amphitryon, de studentenvereniging van de Hotel Management School Maastricht.

,,De voorbereidingen voor het Preuvenemint nemen bij ons altijd maanden in beslag”, zegt Esmee In der Maur, die dit jaar verantoordelijk is voor de pr.  Sinds februari – want vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden binnen de vereniging zich aanmelden - zijn we met een heel team druk bezig om onze  deelname te organiseren. Vanaf dat moment worden ook de eerste contacten gelegd met bedrijven die ons sponsoren of anderszins helpen. We doen alweer voor de 36ste keer mee – alleen de eerste keer waren we niet van de partij. Daarmee zijn we een van de oudste deelnemers die nog actief zijn, en daar zijn we best een beetje trots op. Een van de mooiste dingen is dat je ervaringen opdoet die elk jaar worden doorgegeven. En elk jaar opnieuw genieten we met volle teugen.”

Zijn er nieuwe ontwikkelingen?
Als je al zo lang meedoet, zou je bijna zeggen dat deelname aan het Preuvenemint het een routinekwestie is geworden, maar toch is elk jaar weer anders, zet Esmee uiteen. ,,Elk jaar beginnen we weer met een nieuwe commissie én met een lege stand. En elk jaar is het thema anders. Dit jaar hebben we gekozen voor de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. De aankleding van onze stand – een harthouten vloer en witte meubels en vooral ook de kleuren zijn daarop afgestemd. Datzelfde zou je kunnen zeggen van de gerechten op de kaart, ook al lijkt het alsof die elk jaar hetzelfde zijn.”

Wat staat er dan op de menukaart?
De kaart is opgedeeld in voor,- hoofd,- en nagerechten, wat natuurlijk deels te maken heeft met het feit dat Amphitryon met de stand op het Preuvenemint in feite een leerbedrijf runt, waar de kwaliteit, de servicegerichtheid en bovenal de uitstraling een voorname rol spelen. De stand – die hard Preuvenemintgangers weten dat al vele jaren - doet in niets onder voor een bovengemiddeld restaurant. De gerechten, inclusief het overgrote deel aan gebruikte ingrediënten, staan dan ook keurig vermeld op de kleurrijke kaart. Hardloper bij de voorgerechten, verwacht Esmee, is ook dit jaar weer de tonijntartaar met tempura van groene asperge.  Bij de hoofdgerechten is dat ongetwijfeld de Smokey Sensation, picanha (staartstuk van het rund) van de Big Green Egg met morillesaus en gerookte aardappelpuree. Voor wie het wat eenvoudiger aan wil pakken zijn er bourgondische bitterballen met truffelmayonaise en natuurlijk oesters. 

Waarom doen jullie steeds weer mee?
Esmee: ,,Voor Amphitryon is het elk jaar weer een bijzondere mogelijkheid om ons laten zien, ook aan het bedrijfsleven. Het geeft ons de mogelijkheid ons visitekaartje af te geven. Daarnaast is en blijft het natuurlijk gewoon geweldig om te doen.”

Wat betekent het Preuvenemint voor de regio?
,,Het is een evenement met een geweldig ‘sjieke’  uitstraling, zowel voor de stad als voor de regio. Op hoog niveau culinair genieten, in zo’n ontspannen, leuke sfeer. Daarnaast vertegenwoordigt het Preuvenemint  een belangrijk stuk historie. Dat laatste geldt ook voor Amphitryon.”

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook