Huub Stapel opent Parcours Maastricht

Tientallen gratis optredens tijdens traditionele opening cultureel seizoen

Auteur: Maarten van Laarhoven
Dinsdag 21 augustus 2018

De Limburgse acteur Huub Stapel verzorgt op zondag 9 september de officiële opening van Het Parcours, de traditionele aftrap van het culturele seizoen in Maastricht. De bekende acteur doet dat om klokslag 12 uur op de Markt in de Limburgse hoofdstad, samen met slagwerkers en de concertmeester van de philharmonie zuidnederland, zo is vandaag bekendgemaakt.

Stapel speelt dit najaar hoofdrol in een eigentijdse versie van de Shakespeare-klassieker King Lear, een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners. De productie gaat op zaterdag 6 oktober in première tijdens de feestelijke heropening van de verbouwde Papyruszaal van het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, de voorstelling maar liefst acht keer is te zien.

Tijdens de drieëntwintigste editie van Het Parcours geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM) een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zijn die dag optredens van theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen te bewonderen.

Naast de professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De route van Het Parcours loopt dit jaar via het Theater aan het Vrijthof, Entre Deux, Markt, Mosae Forum richting de Boschstraat met als hotspot het Sphinxkwartier. De toegang tot Het Parcours is gratis.

Tijdens het weekend van 8 en 9 september vindt zoals gebruikelijk ook de Open Monumentendag Maastricht plaats. Open Monumentendagen zijn de dagen waarop bijzondere en historische locaties in Nederlandse hoofdsteden hun deuren gratis en voor iedereen openen. 

______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <

Lees ook