Heerlen Mijn Stad presenteert eigen cultuurgids

Centrumorganisatie vraagt aandacht voor de culturele rijkdom van voormalige mijnstad

Auteur: Maarten van Laarhoven
Woensdag 29 augustus 2018

Als het om cultuur gaat associëren veel mensen Parkstad met Cultura Nova. Deels is dat terecht, want het tiendaagse cultuurfestival, dat dit jaar alweer voor de 28ste keer gehouden wordt, gooit landelijk en zelfs internationaal hoge ogen. Voorstellingen als Emma van Toneelgroep Maastricht (over de gelijknamige schoenenfabriek in Brunssum die afgelopen weekend in première ging) en de zinderende vertolking van de Carmina Burana door het Spaanse theatergezelschap La fura dels baus, eveneens afgelopen weekend in de Heerlense zilverzandgroeve Beaujean, waren goed voor uitstekende recensies in onder meer de landelijke kranten.

Parkstad Limburg en Heerlen maken een dynamische ontwikkeling door, niet het minst als het gaat om cultuur. Eind 2015 stond Heerlen nationaal in de spotlights vanwege de actie 3FM SeriousRequest. Een jaar later kwam daar – met de uitroeping van Heerlen tot evenementenstad van 2016 – een belangrijk stuk erkenning bij. ,,Mijlpalen als deze staan aan de basis van herwonnen zelfvertrouwen. Zwaktes uit het verleden worden omgezet in kracht”, aldus burgemeester Ralf Krewinkel vorig jaar. ,,De stad zet in op vernieuwing, verjonging en een heel eigen profiel: Urban Heerlen”, voegde hij eraan toe.

Om de ‘klasse en professionaliteit’ van Heerlen als het gaat om culturele programmering nog eens extra te benadrukken, heeft centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad een ‘kleine cultuurgids’ vervaadigd. ‘Een gids ter ere van Cultura Nova én als ode aan alle culturele parels in het centrum.’

De gids mag gezien worden als een eerbetoon aan de culturele rijkdom van Parkstad Limburg, aldus de centrumorganisatie. ,,Want niet iedereen weet is dat de cultuuragenda van Heerlen de rest van het jaar ook uit haar voegen barst of men is hier zich hier minder van bewust.”

In de eerste uitgave van ‘Heerlen Mijn Cultuur Stad’ brengt Heerlen Mijn Stad de culturele plekken en activiteiten in het centrum op eigen wijze in woord en beeld.

   

De gids is kosteloos te verkrijgen bij de VVV winkel in Heerlen aan de Bongerd 19. Ook een mail naar info@heerlenmijnstad.com volstaat om de papieren editie van de gids in handen te krijgen. Wie genoegen neemt met een elektronische versie kan de cultuurgids downloaden via de website van Heerlen Mijn Stad.Recensie: Mooie start Cultura Nova

____________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <
Lees ook