Weer tot leven

De wekelijkse zaterdagblog van Jo Cortenraedt

Zaterdag 11 augustus 2018

En ineens was daar de regen. Of mijn regendans daar nog een rol in heeft gespeeld, waag ik te betwijfelen. Maar ik maakte wel een vreugdedansje. Hoewel, zoveel regen was het alles bij elkaar niet. De tuin vraagt om nog veel meer van die forse buien, voordat alles weer op het oude peil is.

Dus laat nog maar komen de komende dagen, dat vocht vanuit de hemel. Maar ja, behalve dan weer op die momenten dat je net iets in de planning hebt, waar je beter geen regen bij kunt gebruiken. Zoals onze modeshoot komende maandag. Buiten in de natuur, herfstkleding, dat is het thema. Ons team heeft alles voorbereid, fotograaf Hugo Thomassen staat in de startblokken. Maar het zou maandag wel eens kunnen gaan regenen. En dan? Nou ja, dan lijkt het natuurlijk wel wat meer op de herfst, qua sfeer.

Hoe dan ook, ik heb gemerkt dat sinds midden deze week de mensen weer tot leven zijn gekomen. Het is veel drukker in de stad, iedereen wil uiteindelijk het 'normale' leven. En daar hoort kennelijk geen hittegolf bij, althans niet zo lang.

Zelf kwam ik ook weer in een hogere versnelling en blijkbaar heb ik die ook nodig. Een beetje spirit, adrenaline en deadlines. Helemaal niet slecht voor de gezondheid, althans zo voelt dat. In ieder geval is de energievoorziening weer op peil.

Zo langzamerhand kun je de meeste mensen weer bereiken, dat is ook wel handig in je werk. Weliswaar vieren we op onze wijze de zomer nog even door, maar in ieder geval draait alles weer.

Hoewel het in de nieuwsmedia nog wat komkommer blijft. Blijkbaar is het moeilijk voor menigeen om nog voldoende items te vinden. Dan wordt zelfs de zwangere Eva Jinek een thema, puur omdat ze zwanger is. Ai ai.

Inspiratie vinden, dat is blijkbaar met die hitte van de afgelopen weken niet zo eenvoudig. Wat dat betreft moet ik dan toch Donald Trump een compliment geven. Niet dat het mijn type is qua 'leadership'. En zijn ideeën wordt ik ook niet echt warm. Zo houdt hij nog altijd stug vol dat er geen opwarming van de aarde plaatsvindt. Hij komt zeker weinig buiten. Maar hij blijft wel doorstomen. Hij is niet te beroerd om collega's die net zo vierkant zijn als hij, stevig aan te pakken. Deze week was Erdogan aan de beurt, omdat hij een Amerikaanse gevangene in Turkije niet laat gaan. Daar heeft de Turkse almachtige president zich toch op verkeken. De lira dondert naar beneden. Het egoïsme van Erdogan kost het land en het volk nu al miljarden. Maar toegeven, dat is lastig voor dat soort types die zichzelf boven het aardse leven hebben gesteld.

Wat dat betreft zoekt de Turkse heerser het sowieso in hogere sferen. Hij sprak de afgelopen dagen zijn volk toe met de indrukwekkende boodschap dat de Amerikanen weliswaar de dollar hebben, maar de Turken hebben God. In dit geval dan Allah. De Amerikanen hebben weer hun eigen God.

Maar ja, je hebt niet zoveel aan Allah als de boodschappen in de supermarkt ineens fors duurder zijn geworden. Allah heeft geen wisselkantoor.

Misschien is dat wel dé oplossing, dat types als Trump, Erdorgan en Poetin elkaar zoveel mogelijk de tent uit vechten. Dan kunnen we daarna weer terug naar het aardse leven.

 

Jo Cortenraedt

Lees ook