Carmina Burana geheel uitverkocht op zaterdag

Voor topspektakel in Heerlense zandgroeve alleen nog zondag plaatsen beschikbaar

Auteur: Maarten van Laarhoven
Donderdag 16 augustus 2018

Bij de aankondiging begin april in Heerlen werd het al voorspeld: op zaterdag 25 en zondag 26 augustus zou het prachtig weer worden. Geweldig ‘nieuws’, want in het laatste weekend van augustus wordt in de Heerlense zandgroeve Beaujean een muziektheaterstuk gespeeld dat zijn weerga niet kent, zo werd uiteengezet.

Directeur Rocco Malherbe van Cultura Nova gaf met zijn rotsvaste overtuiging ruim vier maanden geleden dat het volgende weer goed weer wordt, achteraf gezien te kennen over een glazen bol te beschikken. Uit de weersverwachting blijkt dat de beroemde Carmina Burana, het grote meesterwerk van de Duitse componist Carl Orff (1895-1982) dat volgende week in de Heerlense zandgrroeve wordt opgevoerd – en daarmee de in totaal 7000 toeschouwers, inderdaad op mooi weer kan rekenen. Wellicht een goed idee om het op het laatste moment nog kaartjes in te slaan. De zaterdagavond is volledig uitverkocht, maar voor de zondagavond zijn er nog een aantal plaatsen over, aldus Maud Douwes van de philharmonie zuidnederland, een van de samenwerkende partijen in het project.

               

De speciale versie van Carmina Burana wordt tegen het feeërieke decor van de zilverzandgroeve op de planken gebracht door het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus en de philharmonie zuidnederland. Volgens de partners in het project (Festival Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en philharmonie zuidnederland in samenwerking met IBA Parkstad) gaat het om het absolute hoogtepunt van Cultura Nova 2018.

Carmina Burana, dat de meeste mensen kennen van de populaire en meespelende melodie O Fortuna, wordt tijdens Cultura Nova uitgevoerd in een regie van de Catalaanse regisseur Carlus Padrissa. Het gezelschap La Fura dels Baus is vaker te gast geweest op Cultura Nova. Het brak in 1992 door tijdens de Olympische Spelen in Barcelona en wist later meer dan 150.000 bezoekers te beroeren met zijn Carmina Burana. Het is voor het eerst dat het spektakelstuk in deze uitvoering in Nederland te zien is. 

Speciaal voor dit stuk wordt in de groeve een podium van 30 bij 20 meter in gereedheid gebracht. Ook de bezetting mag spectaculair genoemd worden. Er zijn 90 musici, diverse solisten en maar liefst tachtig koorzangers, deels deel worden betrokken van Opera Zuid.    

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra's -> meer info <


Lees ook