Nieuwe 'look' voor restaurant One

Restaurant ONE x Claudy Jongstra

Auteur: Jo Cortenraedt
Zaterdag 7 juli 2018


Het sterrenrestaurant One in Roermond heeft een nieuwe 'look'.  Het interieur is behoorlijk aangepast waarbij de bar van de ene kant van de zaak naar de andere kant richting keuken is opgeschoven. En de bar sluit dan beter aan op de nieuwe entree, die is gecreëerd aan het water, omdat er een heuse loopbrug is gekomen.

„Een eigen ingang was onze wens", vertellen de eigenaren Edwin Soumang en Bethany DeLong. „We blijven in beweging en zijn ook blij met het nieuwe grote kunstwerk van Claudy Jongstra. "

Deze kunstenares komt oorspronkelijk uit Roermond maar verovert intussen de wereld, onder meer met haar indigo-project, waarin ze onder meer  de bekende maar zeldzame kleur blauw verwerkt. Inmiddels heeft ze zelf een productielijn van indigo-kleuren in Friesland. Het grote doek in het restaurant bestaat helemaal uit met indigo-verf gekleurde stoffen.

Gedeputeerde Ger Koopmans en architect Jo Coenen spraken vol lof over de kunstenares. Maar de lunch mocht er ook zijn. Een geplette 'rund-illusie' met Tapioca parels, soja, wasabi en zeewier. En als hoofdgerecht een biologische kingfish met rettich, salsa verde en chips van ansjovis. Het lavendelijs als toetje kreeg als omlijsting heerlijk vers fruit uit de eigen moestuin van One, die maar liefst duizend vierkante meter groot is.

Restaurant One zit al zes jaar in de ECI-cultuurfabriek en slaat nu een nieuwe fase in.


Foto's: Demy Janssen

Lees ook