MEES Meals, verantwoord, gezond en lekker

Van Melick Group lanceert eigentijds thuisbezorgconcept

Auteur: Maarten van Laarhoven
Maandag 2 juli 2018

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om behalve lekker ook duurzaam en gezond te eten. Niet alleen in restaurants, maar ook thuis. Toch heeft lang niet iedereen de mogelijkheid – laat staan de tijd – om elke dag alles vers in te kopen en zelf uitgebreid te koken. Een pizza of een andere maaltijd die na bestelling binnen een halfuurtje door een koerier wordt thuisbezorgd voldoet lang niet altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Bovendien is het altijd maar weer de vraag of dit soort maaltijden echt gezond is.

Cateringbedrijf Van Melick in Kerkrade haakt hierop in door klanten in heel Nederland en België de mogelijkheid te geven om via het onlineplatform MEES Meals vers bereide maaltijden te bestellen en die vervolgens thuisbezorgd te krijgen. De nieuwste loot aan de stam van de Van Melick Group is sinds enkele weken operationeel en de belangstelling is enorm.

MEES Meals - het vernieuwende concept is genoemd naar het dochtertje van directeur Jorrit van Melick - biedt een keur aan gezonde, uitgebalanceerde maaltijden in de varianten vlees, vis en vega. Via de site kan een keuze worden gemaakt uit tientallen maaltijden, die in een speciale verpakking worden uitgeleverd. Per bestelling geldt een minimumafname van vier stuks.

Daarnaast voorziet MEES Meals in sportmaaltijden (speciaal geschikt voor voor of na het sporten), maaltijden met weinig calorieën voor mensen die gezond en verantwoord willen afvallen en speciale maaltijden voor kinderen. Alle maaltijden zijn samengesteld in samenwerking met een voedingsconsulente. Ze worden bereid door professionele koks met behulp van de nieuwste technieken.

MEES Meals is onder meer bedoeld voor de ambitieuze tweeverdieners die een drukke carrière combineren met actief sociaal leven, maar ook voor directeuren, managers, ondernemer en ZZP'ers die regelmatig lange uren draaien, weinig tijd willen besteden aan koken, maar het belangrijk vinden om gezond, bewust en lekker te eten.

,,Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat MEES Meals geschikt is voor iedereen die weinig tijd heeft, maar toch lekker en verantwoord wil eten”, aldus Jorrit van Melick, die het concept zelf heeft bedacht. ,,Mijn vriendin en ik hebben allebei een drukke onderneming. Als we vrij zijn neemt de aandacht voor onze dochter Mees de nodige tijd in beslag, zodat koken er nog wel eens bij inschiet.”

Wie via MEES Meals een maaltijd bestelt, heeft deze de volgende dag in huis. Opwarmen is in een handomdraai gebeurd. Via een ingenieus verpakkingssysteem, waarbij na de bereiding de onderkant van de verpakking wordt verwijderd, kan het eten netjes worden gepresenteerd op een opgemaakt bord. ,,Wie via MEES Meals bestelt, mag ervan uitgaan dat hij dezelfde kwaliteit krijgt als in een restaurant of op de events waar we als cateraar actief zijn”, aldus Van Melick.

Door de eigentijdse bereidingswijzen gaan vrijwel geen voedingsstoffen verloren. De ingrediënten waarmee gewerkt wordt bevatten weinig tot geen e-nummers. Vanwege de gezondheid wordt daarnaast minimaal  gebruikgemaakt van zout. ,,Je wilt in de eerste plaats lekker eten. Dat het verantwoord is, is een heel grote plus. Verantwoord eten dat niet lekker is, werkt natuurlijk ook niet.”

 

Lees ook