KPE en Daemen Vastgoed redden failliet PCkwadraat

Bedrijven slaan handen in elkaar om doorstart mogelijk te maken

Woensdag 4 juli 2018

De KPE Groep, een opleidings- en adviesbureau voor de bouw en vastgoedbranche met onder meer een vestiging in Maastricht en projectontwikkelaar Daemen Vastgoed in Heerlen hebben de handen ineengeslagen om een doorstart voor het onlangs failliet verklaarde PCkwadraat uit Maastricht mogelijk te maken.

Dit geo-data bedrijf gaat verder met al zijn activiteiten en de bijbehorende dienstverlening en blijft opereren onder haar handelsnaam PCkwadraat.

PCkwadraat helpt organisaties hun data zodanig in te zetten dat bedrijfs- en projectdoelstellingen sneller worden bereikt. Dit doet PCkwadraat door data-analyse, datavisualisatie en data-combinatie.

Ron Koenen, directeur van KPE en nu ook mede-eigenaar PCkwadraat is overtuigd van de kracht en kwaliteit van het bedrijf. ,,Wij hebben inhoudelijk veel affiniteit met de dienstverlening van PCkwadraat. Met deze doorstart willen we dan ook een stevige en stabiele basis neerleggen voor het verder ontwikkelen van dit bedrijf.”

Jack Daemen, eigenaar Daemen Vastgoed en net als Koenen recentelijk mede-eigenaar van PCkwadraat geworden, is ervan overtuigd dat het bedrijf in de nieuwe constructie weer goed op de rit kan worden gezet. ,,Wat nu belangrijk is, is het bieden van zekerheid en continuïteit als het gaat om de bestaande producten en de verdere ontwikkeling van het instrumentarium. We doen dit met de directe betrokkenheid en inzet van de medewerkers en met de bestaande samenwerkingspartners.”

Lees ook