Expositie Hugo Thomassen in Monschau

Werk sterfotograaf te zien in het kader van tentoonstelling Henri Cartier Bresson

Maandag 9 juli 2018

De bekende Maastrichtse fotograaf Hugo Thomassen, die voor Chapeau al jaren beeldbepalende fotografie verzorgt, heeft zijn eerste eigen expositie. Die is gisteren geopend in het KuK-cultuurcentrum in het Duitse Monschau en is nog te zien tot 29 juli.

De expositie is meteen prestigieus, want het werk van Thomassen is geselecteerd in een parallel-tentoonstelling met werk van de beroemde Franse fotograaf Henri Cartier Bresson (1908-2004), een van de oprichters van het fameuze fotobureau Magnum.

„Dat ik gevraagd ben om mijn werk te tonen bij een expositie van zo'n grootheid, dat is natuurlijk een hele eer", vertelt Hugo Thomassen. „Je merkt dat het ook meteen internationale erkenning biedt. Ik heb hier al een aantal interviews gegeven, onder meer aan de Duitse televisiezender WDR. Het is voor mij een stimulans om naast het werk dat ik doe voor mijn vaste opdrachtgevers, ook af en toe speciaal artistiek werk te maken dat als kunst wordt kunst wordt erkend en gewaardeerd."


Hugo Thomassen bij de druk bezochte opening in Monschau

Lees ook